Oferte locuri de munca top

Cluj: Corectie financiara anulata

2424.jpg Corectia financiara vizand proiectul „Elaborarea strategiei de dezvoltare a Judetului Cluj pentru perioada 2014-2020”, implementat de Consiliul Judetean Cluj in perioada noiembrie 2010 – august 2012, a fost anulata in instanta.
Curtea de Apel Cluj si ulterior Inalta Curte de Casatie si Justitie a Romaniei au hotarat faptul ca aplicarea corectiei financiare de 5% din valoarea contractului de servicii de consultanta si instruire pentru elaborarea strategiei, impusa de Ministerul Administratiei si Internelor, este una ilegala.
Concret, in perioada de implementare a proiectului, Ministerul Administratiei si Internelor, la acel moment autoritate de management, a verificat una dintre documentatiile de atribuire ale proiectului si a decis aplicarea unei corectii financiare in suma de 15.800 lei. Ministerul a considerat restrictiva solicitarea Consiliului Judetean Cluj, prezenta in caietul de sarcini, de a exista un manager de proiect propus in echipa de coordonare a contractului de servicii cu cinci ani experienta in managementul proiectelor finantate din fonduri structurale nerambursabile.
Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat:
„Ne bucuram ca, dupa aproape doi ani de procese, instanta a dispus anularea notei de stabilire a corectiei financiare pe acest proiect finantat din fonduri europene. Implicit, acest fapt implica returnarea de catre Autoritatea de Management, catre bugetul Consiliului Judetean Cluj, a sumei ce a facut obiectul respectivei corectii financiare.”
Proiectul „Elaborarea strategiei de dezvoltare a Judetului Cluj pentru perioada 2014-2020” a fost finantat prin Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, valoarea totala a acestuia fiind de 682.850 lei. Acesta a avut drept obiectiv realizarea strategiei judetului pentru urmatorii sapte ani.

Sus