Oferte locuri de munca top

Cladirile AFI se apropie de un grad de inchiriere de 100%

1598.jpg Gradul de ocupare al centrului comercial AFI Palace Cotroceni din Bucuresti a crescut la peste 98%.
Cel mai mare activ al AFI Europe si-a imbunatatit performanta in primul trimestru din 2014. Venitul operational net (NOI) al centrului comercial a fost in perioada 1 ianuarie- 31 martie din 2014 de 7,3 milioane euro, ceea ce reprezinta o crestere de 6,7% comparativ cu trimestrul 1 2013. Pe baza rezultatelor din trimestrul 1 2014, NOI este estimat sa depaseasca 29 milioane euro in 2014.
Mai mult, AFI Palace Cotroceni a inregistrat o crestere a traficului (numarul de vizitatori ai mallului) pana la o medie de 55.000 vizitatori pe zi in trimestrul 1 2014.
Valoarea AFI Palace Cotroceni se ridica la 375 milioane euro la data de 30 septembrie 2013.
*AFI Palace Ploiesti, grad de ocupare de 99%
Valoarea AFI Palace Ploiesti, centrul comercial din Ploiesti, a crescut in ultimele luni cu alte 6,2 milioane de euro, pana la 64,2 milioane de euro. Traficul (numarul de vizitatori ai mallului) ramane stabil, la 15.000 vizitatori pe zi. Gradul de ocupare a crescut in luna aprilie la 99%. AFI Palace Ploiesti a inaugurat recent Cinema City si complexul de divertisment si petrecere a timpului liber, care sporeste activitatile de acest tip oferite de AFI Palace Ploiesti.
*Toate spatiile din AFI Park 2 sunt inchiriate
Pe segmentul de birouri, AFI Europe Romania a inaugurat oficial, in data de 15 aprilie, AFI Park 2, ale carei spatii de birouri sunt 100% inchiriate. Cladirea a fost livrata exact la data prevazuta si si-a inceput functionarea. Prima cladire de birouri, AFI Park 1, cu o suprafata inchiriabila de 12.250 mp, este 100% inchiriata, in timp ce AFI Park 3, care va fi livrata in decembrie 2014, este deja pre-inchiriata in proportie de 40% companiei de IT Endava Romania, detinute de investitori britanici.
„AFI Europe Romania continua sa isi imbunatateasca rezultatele financiare. Dupa inaugurarea AFI Palace Ploiesti si AFI Park 2, portofoliul de active generatoare de venituri al AFI Europe Romania a crescut semnificativ, la peste 135.000 de mp suprafata inchiriabila (GLA), cu o rata medie de ocupare in toate activele de 97% si un NOI in 2013 de peste 31 milioane de euro. Planuim sa continuam acest stadiu actual de dezvoltari cu noi cladiri de birouri si centre comerciale”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.
AFI Europe isi continua strategia de mentinere a unui flux de numerar puternic si se concentreaza momentan pe dezvoltarea de proiecte de retail aditionale – un mall situat in Bucurestii Noi, „AFI Palace Bucurestii Noi”, un parc de retail in Arad, „AFI Palace Arad” si un nou proiect de birouri, „AFI Business Park”, localizat in Bucuresti, pe Bulevardul Progresului.
AFI Properties, compania-mama a AFI Europe, a inregistrat venituri totale de 48 milioane euro. Compania a anuntat, de asemenea, o crestere de 8% a venitului operational net (NOI) comparativ cu trimestrul 1 2013, la 19 milioane euro.
Romania este cea mai atractiva piata unde AFI Properties, prin subsidiara sa pe care o detine integral, AFI Europe, isi concentreaza in prezent activitatea de dezvoltare. Pe langa Romania, AFI Europe mai opereaza in 7 tari din Europa Centrala si de Est (CEE), incluzand Cehia, Serbia, Germania si Polonia.
Suprafata totala inchiriabila a activelor calculata proportional cu detinerile AFI Properties a crescut la 544.000 mp. Capitalul companiei a totalizat 567 milioane euro la 31 martie 2014.

Sus