Oferte locuri de munca top

Cladirea B din Green Court Bucharest a primit pre-certificarea LEED

2012.jpg Cladirea B, aflata in constructie, din compexul de birouri Green Court Bucharest a primit pre-certificarea LEED Gold.
Dezvoltat de suedezii de la Skanska, proiectul Green Court Bucharest situat in zona Barbu Vacarescu va oferi un spatiu total de birouri de 52.000 mp, in trei cladiri, fiecare cu 12 etaje si trei nivele de parcare subterana.
Primul turn, Cladirea A, a fost finalizata si este aproape complet inchiriata. Lucrarile la Cladirea B urmeaza sa fie finalizate in semestrul al doilea din 2015.
Marcin Lapinski, presedintele Skanska Property Romania, a declarat:
„Pre-certificarea LEED Gold pe care am primit-o recent reprezinta o confirmare clara a calitatii si a standardelor inalte pe care le detine proiectul Green Court Bucharest. Aceste criterii fac parte din strategia globala Skanska, aceea de a livra cladiri de birouri care protejeaza mediul inconjurator si sunt eficiente energetic, furnizand chiriasilor un mediu de lucru prietenos si sanatos.”
Green Court Bucharest este inregistrat sub sistemul de rating LEED Core&Shell.
LEED (Leadership in Energy & Environmental Design) este un program de certificare a cladirilor verzi care recunoaste excelenta in domeniul constructiilor. Pentru a primi certificarea LEED, proiectele de constructii trebuie sa indeplineasca anumite conditii prestabilite si sa obtina puncte pentru a atinge diferite nivele de certificare.
Exista patru nivele de certificare LEED, acestea depinzand de punctele acumulate de fiecare proiect in parte: Certified, Silver, Gold sau Platinum.
Potrivit USGBC, zonele analizate de LEED sunt: locatii sustenabile, eficienta consumului de apa, eficienta energetica, selectia materialelor si a resurselor, calitatea mediului interior, inovare in proiectare si prioritatea regionala.

Sus