La peste 25 milioane de euro se ridică valoarea estimată a contractului pentru proiectarea și executarea lucrărilor de reabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare a sediului istoric al Academiei Române din București, precum și pentru construirea unui corp – aulă.
Acest contract urmează să fie atribuit de Compania Națională de Investiții, care a lansat în acest sens o procedură de achiziție publică.
Lucrările sunt finanțate de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, cu contribuția Academiei Române.
Valoarea estimată a contractului lansat în licitație este de 124.646.129 lei fără TVA.
Durata contractului este de 8 ani: durata de realizare a investiției (PAC+PT+DE, Executie) este de 36 luni, din care 6 luni proiectarea și 30 luni execuția lucrărilor. Perioada de garanție de bună execuție este de 5 ani, respectiv 60 luni.
Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 11 martie 2022.
Pentru a putea prelua funcțiunile importante adăpostite în actuala clădire a fost gândită o nouă construcție, care va cuprinde spații pentru cele 14 Secții ale Academiei, birourile conducerii Academiei (președinte, vicepreședinti, secretar general), săli de întruniri, spații de primire și protocol, birouri.
Spațiile de birouri necesare funcționării administrative se propun a fi amplasate într-un corp nou de clădire realizat prin extinderea corpului de birouri C8.
Extinderile vor avea o suprafață construită de 1.440 mp, iar suprafața construită totală va avea 3.388 mp.
La finalizarea proiectului, clădirile Academiei Române vor avea o suprafață construită desfășurată totală de 14.600 de mp.
Sediul Academiei Române din București se află, în prezent, într-un imobil construit în perioada 1911-1923 și consolidat și reabilitat în perioada 2007-2008, încadrat în clasa de risc seismic I.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/ noiembrie-decembrie 2021