Oferte locuri de munca top

CJ Cluj imprumuta mai putini bani

Consilerii judetului Cluj au diminuat valoarea imprumutului a carui contractare au aprobat-o in 2013, de la 134,22 milioane lei la 101,90 milioane lei. Perioada de maturitate va fi de maxim 10 ani.
Fondurile vor fi utilizate pentru asigurarea resurselor financiare necesare acoperirii contributiei Consiliului Judetean la proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile aflate in implementare.
Modificarea valorii imprumutului s-a facut in principal datorita scaderii contributiei CJ Cluj la proiectul „Sistem de management al deseurilor in judetul Cluj”, de la 58,13 milioane lei la 30,52 milioane lei.
Cheltuielile neeligibile ale contractului de inchidere si ecologizare a depozitului de deseuri urbane neconforme Pata Rat au fost trecut in 2014 la cheltuieli eligibile, astfel contributia CJ Cluj la proiect va fi mai mica.
De asemenea scaderea contributiei CJ Cluj la proiectul de management al deseurilor a fost rezultatul incheierii contractelor de consolidare a zonei afectate de alunecari de teren de la Centrul de Management Integrat al Deseurilor si asistenta tehnica pentru lucrarile de consolidare.
De asemenea pentru cofinantarea proiectului „Studii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport intermodal pentru pasageri si marfa la Aeroportul International Avram Iancu Cluj TEN-T” o parte din suma de cofinantare a fost asigurata prin bugetul de venituri si cheltuieli pe 2014.
Proiectul „Modernizarea infrastructurii de acces in zona turistica Rachitele Prislop Ic Ponor” nu va mai fi finantat prin acest credit avand in vedere ca investitia este blocata la ora actuala.

Sus