Oferte locuri de munca top

CJ Brasov: Cofinantarea investitiilor este prioritara

Localitatile in care se desfasoara investitii majore au fost favorizate de consilierii judetului Brasov care au impartit ieri, 20 ianurie, cota de 20% din impozitul pe venit si sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2014.
In total, au fost impartite 33,07 milioane lei din impozitul pe venit si 8,8 milioane lei din TVA, fonduri alocate judetului Brasov prin bugetul de stat pe anul 2014.
Pentru cofinantarea investitiilor din comuna Prejmer au fost diminuate sumele alocate localitatilor Poiana Marului si Rupea cu 140.000 lei, respectiv 50.000 lei. In acelasi timp din bugetul municipiului Sacele au fost scazute 100.000 lei care au mers catre localitatea Apata.
Referitor la impartirea fondurilor Aristotel Cancescu, presedintele Consiliului Judetean Brasov, a declarat:
„Am gasit o solutie de compromis in ceea ce priveste impartirea bugetului. Nu pot sa spun ca sunt multumit de buget, deoarece este unul extrem de mic, care nu acopera necesitatile localitatilor.”
Solicitarile transmise de unele primarii au fost de 15 sau chiar de 20 de ori mai mari decat sumele care au putut fi alocate, motiv pentru care defalcarea sumelor pe categorii de cheltuieli precum achitarea arieratelor, sustinerea programelor de dezvoltare locala si proiecte de infrastructura care necesita cofinantare locala urmeaza sa fie stabilita de primari si sa fie comunicata in cursul acestei saptamani Consiliului Judetean, a precizat vicepresedintele Mihai Pascu.

De asemenea, consilierii judeteni au aprobat contractarea unui credit de de 5 milioane de euro pentru continuarea lucrarilor la aeroport si pentru cofinantarea unor proiecte de investitii.
Totusi potrivit vicepresedintelui Mihai Popa judetul ar putea beneficia de fonduri suplimentare. Incepand cu luna februarie unitatile administrativ-teritoriale vor primi de la Ministerul Dezvoltarii pana la 30 de milioane de lei pentru proiecte de investitii noi sau demarate deja. Alte fonduri ar putea fi atrase cu ocazia rectificarilor de buget.

Sus