Oferte locuri de munca top

Ciolacu nu este intru totul de acord cu propunerile lui Nicusor Dan

Dintre candidații la prezidentiale cu care Nicușor Dan a avut dezbateri pe tema legislației și codului de urbanism al Capitalei, doar Marcel Ciolacu și George Simion au avut și răspunsuri negative la unele solicitări ale primarului general.

Nicușor Dan este de părere că bucureștenii au înțeles că traficul aglomerat din Capitală este cauzat de modul în care s-a construit în ultimii 20 de ani. Tocmai de aceea, el a propus candidaților la alegerile prezidențiale de anul acesta mai multe modificări legislative care să modifice codul urbanismului și alte legi administrative.

* Emiterea tuturor autorizațiilor de construire de către Primarul Municipiului București și emiterea tuturor documentațiilor de urbanism din București de către Consiliul General:

La această propunere, Marcel Ciolacu a răspuns: „Nu, dar trebuie mai bine partajate responsabilitățile”.

Răspuns afirmativ au transmis: Elena Lasconi, Ludovic Orban și Mircea Geoană.

Tot afirmativ, dar cu observații, au răspuns Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. S-a abținut George Simion, cu observații.

* Modificarea Legii finanțelor publice locale și a Codului Fiscal astfel încât împărțirea taxelor și impozitelor în București între Primăria Capitaleí și primările de sector să se facă de către

Consiliul General, nu de Parlament

Marcel Ciolacu a spus despre această solicitare că este „discutabilă”. De asemenea, partidul AUR a avut un răspuns negativ, transmițând în poziția sa: „Atât timp cât vorbim despre 6 orașe si nu de unul singur, este greu de conceput o astfel de modificare”

* Limitarea derogărilor de la indicatorii urbanistici în Codul Urbanismului

Și la această propunere, în majoritatea lor, răspunsurile prezidențiabililor au fost pozitive. Totuși, Marcel Ciolacu a trecut și la acest punct observația: „discutabil”. Candidatul Kelemen Hunor s-a abținut să răspundă.

* Obligarea inspectoratului de Stat în Construcții la verificarea ilegalităților sesizate și obligarea Prefecților să atace documentațiile ilegale sesizate de Inspectorat

Toți cei șapte candidați au răspuns cu da, iar singurul care a avut obsevații a fost Kelemen Hunor.

* Posibilitatea organelor civile de control de a dispune suspendarea lucrărilor ilegale în zone protejate

La solicitarea aceasta au răspuns pozitiv: Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Ludovic Orban, Mircea Geoană, George Simion, care a avut și observații.

Marcel Ciolacu a spus și despre această propunere că este discutabilă, iar Kelemen Hunor a menționat „cu limitare”.

* Eliminarea condițiilor discriminatorii introduse prin Legea 102/2023 pentru acțiunile în instanță ale ONG-urilor

Marcel Ciolacu a fost singurul candidat care nu a avut un răspuns pozitiv la această solicitare, cu observația: „Dacă întărim rolul și responsabilitățile organelor de control, nu ar trebui să mai fie nevoie”.

* Realizarea Cartierului Justiției pe spațiul dintre Palatul Parlamentului și clădirea Academiei Române și transferul de la Ministerul Dezvoltării la Municipiul București a întregului teren “Esplanada”

Și la această solicitare, prim-ministrul a răspuns negativ, spunând: ”Ar trebui ca primarul general să precizeze și sursele din care ar edifica aceste obiective. Ați terminat cu termoficarea, străzile, iluminatul public, etc.?” Toți celalți candidați au avut un răspuns pozitiv.

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024

Revista Arena Constructiilor noiembrie-decembrie 2024

Sus