Solplanet x AeroFix

Cine a castigat concursul de solutii pentru Amenajare Cetatuia Cluj-Napoca

PREMIUL I – Proiect nr. 59 – CH2020 – Metapolis Architects BVBA, Atelier Mass, Ana Horhat

Concursul internațional, organizat de Ordinul Arhitecților din România (OAR), la solicitarea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, a avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenurilor din ansamblul urban „Cetățuia”, ca început al valorizării întregului ansamblu urban și al integrării lui în sistemul mai larg de agrement al orașului.

Câștigătorii competiției sunt următorii:

PREMIUL I – Proiect nr. 59 – CH2020 – Metapolis Architects BVBA, Atelier Mass, Ana Horhat

Autor principal: Atelier Mass, Ana Horhat, Metapolis Architects

 

PREMIUL II – Proiect nr. 50 – DC1735 – Asiza Birou de Arhitectură S.R.L.PREMIUL II – Proiect nr. 50 – DC1735 – Asiza Birou de Arhitectură S.R.L.

Autori principali: arh. Vlad Sebastian Rusu, arh. Octav Silviu Olănescu, arh. Anamaria Cornelia Olănescu, arh. Miruna Moldovan, arh. Andra Vlădoiu

Colaboratori specialități: Peisagistică – ing. peis. Alexandru Cotoz, ing. hort. Valentin Sebastian Dan; Structură – ing. Ovidiu Rusu

PREMIUL III – Proiect nr. 55 – DP1212 – MOSSFERN SRL

Autori principali: MOSSFERN & MVAA

MENȚIUNE ONORIFICĂ – Proiect nr. 58 – AF6379 – SC Team Up Proiectare și Construcții SRL

Autori principali: S.C. Atelier Foaie Verde S.R.L. Nicolas Triboi – Peisagist

Coautori: Arina Boariu – Peisagist, Simona Faje – Peisagist

Colaboratori arhitectură: SC Team Up Proiectare și Construcții SRL
Pierre Bortnowski – Arhitect, Sinziana Macaveiu – Arhitect

Colaboratori specialităţi: Eugeniu Triboi – Agronom

Premiile acordate

Premiul I – contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 1.476.149 lei, fără TVA

Premiul II – 70.000 lei

Premiul III: 45.000 lei

Membrii titulari ai juriului au fost: arh. și peisagist Miriam García García, arh. Köllő Miklós, arh. Eugen Pănescu, arh. Iulia Stanciu, arh. Ligia Subțirică, peisagist Diana Culescu, peisagist Hermann Georg Gunnlaugsson. Membrii supleanți au fost arh. Anca Virginaș și antropologul Laura Panait.

„Avem cinci concursuri de soluții care sunt în derulare și alte cinci care se află în pregătire. Este vorba despre două parcuri pe care le amenajăm în zone deficitare, unul în zona Bună Ziua, iar celălalt este Parcul Est. Pe lângă cele două proiecte pregătite, mai avem încă trei în pregătire pentru exercițiul financiar 2021-2027 al Uniunii Europene, două pentru școli și unul pentru un Science Museum”, a precizat primarul Emil Boc.

Prin preluarea de către Primăria Cluj-Napoca a terenului care face obiectul acestui concurs, s-au trasat primii pași pentru integrarea Cetățuii în rândul spațiilor publice de mare interes din oraș. Dorința administrației locale, ca promotor al concursului a fost ca întreaga zonă să devină un spațiu public de o foarte bună calitate, un loc predilect pentru evenimente în aer liber, un loc reprezentativ cu un puternic caracter identitar pentru întregul oraș.

Concursul Internațional de Soluții pentru amenajarea ansamblului urban „Cetățuia” din Cluj-Napoca afost lansat oficial pe 5 aprilie 2019.

Procedura de atribuire s-a făcut prin concursul de soluții, desfășurat într-o singură fază, ce are ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv, deschis în România, țările Uniunii Europene, Spațiului Economic European și Confederației Elvețiene.

 

 

 

 

Citiți și:

Ansamblu rezidential cu opt blocuri de 11 etaje, in curs de autorizare

In cadrul unui mare proiect rezidential au crescut preturile cu 7 – 15%

Bloc cu 7 niveluri, in pregatire in Capitala

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 5/ iul-aug 2019

Sus