Oferte locuri de munca top

Cimentistii au scăpat de ancheta antitrust a UE

1024px-CemexUniunea Europeană a închis la sfârşitul săptămânii trecute o anchetă de şapte ani prin într-un dosar de încălcare a legilor concurenţei în care erau implicaţi Lafarge, Cemex, HeidelbergCement şi alte cinci companii. Dosarul a fost închis din lipsă de probe, relatează Reuters.

Comisia Europeană a deschis investigaţia cu raiduri inopinate în noiembrie 2008 şi septembrie 2009.

Doi ani mai târziu a ordonat companiilor producătoare de ciment printre care Holcim, Cementos Portland Valderrivas, Schwenk Zement, Buzzi Unicem şi Italmobiliare să asigure informaţiile relevante.

Sapte dintre companiile investigate au contestat ordinul european la a doua instanţă a Europei, fără succes însă.

Autoritatea UE în materie de legi ale concurenţei a precizat că investigaţiile iniţiale arătau preţuri aranjate şi valori ale importurilor şi exporturilor controlate, încălcând legile concurenţei Uniunii Europene.

“Dovezile obţinute în investigaţia Comisiei Europene nu au fost suficiente pentru confirmarea ipotezelor. Comisia va continua să monitorizeze îndeaproape dezvoltarea companiilor pe piaţa europeană a cimentului”, au declarat oficialii europeni.

Pe piaţa cimentului s-au petrecut evenimente importante în ultimul an : Lafarge şi Holcim au fuzionat luna trecută iar Italmobiliare are o participaţie de 45% în Italcementi care urmează să fie preluată de HeidelbergCement.

Sus