Oferte locuri de munca top

Cifra de afaceri relativ constanta in domeniul tranzactiilor imobiliare

Cifra de afaceri inregistrata in sectorul tranzactiilor imobiliare a scazut cu 0,5%, serie bruta, dar a inregistrat o crestere de 0,5%, serie ajustata, in primele cinci luni ale anului 2014 in comparatie cu acelasi interval al anului precedent, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica.
In luna mai a acestui an comparativ cu aceeasi luna a anului trecut cifra de afaceri din tranzactii imobiliare a scazut cu 2,8% (serie bruta) si cu 2,2% (serie ajustata).
Cresteri ale cifrei de afaceri au fost inregistrate in luna mai fata luna aprilie, de 9,3% (serie bruta) si 4,7% (serie ajustata).
In perioada 1 ianuarie -31 mai 2014 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie bruta, a crescut pe ansamblu cu 5,1%, datorita in principal cresterilor inregistrate la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+21,6%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+16,1%), comunicatii (+5,4%), transporturi (+4,2%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+2,4%).
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate a crescut pe ansamblu cu 5,4% in primele cinci luni ale anului 2014 fata de acelasi interval al anului trecut. Aceasta evolutie s-a facut resimtita in principal prin cresterile inregistrate la activitatile de servicii informatice si tehnologia informatiei (+17,3%), activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (+14,8%), transporturi (+5,5%), comunicatii (+4,7%) si alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+3,1%).

Sus