Oferte locuri de munca top

Chiriile in Bucuresti, de la 250 la 800 euro pentru o unitate locativa

Sorin Lăcustă, Senior Broker Romtor Real Estate

Investitorii imobiliari care cumpără mai multe apartamente pentru a le oferi spre închiriere sunt de regulă fonduri de investiții, firme care se ocupă de închirieri în regim hotelier sau oameni de afaceri care plasează banii în investiții imobiliare.

Achizițiile de apartamente ca plasamente imobiliare au înregistrat o creștere până la începutul anului și puțin după aceea, dar odată cu declanșarea crizei energetice și creșterea inflației, lucrurile s-au temperat, ajungând în acest moment chiar la o scădere a numărului de achiziții.

În medie, durează cam două săptămâni până se închiriază un apartament, dar sunt și situații atipice.

În București, chiriile variază de la 250 – 300 euro/lună pentru garsonieră situată în zonă centrală/ultracentrală, la 500 euro pentru apartament cu două camere, 600 – 700 euro pentru apartament cu trei camere și 800 euro pentru apartament cu patru camere.

Nivelul chiriilor este aproape același cu cel din toamna anului trecut.

Reducerile de preț pe care investitorii imobiliari le pot obține la achiziția noilor apartamente diferă de la un dezvoltator la altul, de momentul achiziției (achiziția la începerea proiectului este mai atrăgătoare pentru dezvoltatori deoarece imobilizează o sumă de bani mai mică), de numărul de apartamente achiziționate, etc.

În unele cazuri dezvoltatorii pot livra bucătăriile mobilate și utilate, iar în unele cazuri oferă investitorilor facilități privind modalitatea de plată.

Un portofoliu imobiliar care să aducă un venit net de 2.000 euro/lună ar putea fi constituit chiar și dintr-o singură casă sau un apartament într-o zonă de lux (Primăverii, Dorobanți, Cotroceni, Nordului, Ultracentral), ori două apartamente situate central, etc.

 

Sus