Oferte locuri de munca top

Chinezii ar putea dezvolta parcuri industriale in Romania

O delegatie de exeperti chinezi urmeaza sa efectueze o vizita in Romania pentru a identifica cele mai bune solutii din punct de vedere al domeniilor si locatiilor care pot fi integrate in proiectele de dezvoltare parcuri industriale.
Constantin Nita, ministrul economiei, a precizat:
„Potentialul de investitii al companiilor chineze este extrem de important, mai ales in contextul globalizarii. Bunele relatii politice confirmate in ultimii doi ani pot fi valorificate la nivelul schimburilor comerciale si dezvoltarii de proiecte majore de infrastructura. Romania are proiecte in domenii cheie – energie, transport, IT, agricultura. Prin dezvoltarea acestora vom avea efecte pozitive la nivel economic si social – revigorarea industriei, crearea de noi locuri de munca. Statul chinez a alocat o linie de credit de 10 miliarde USD pentru realizarea de proiecte in tarile Europei Centrale si de Est, iar proiectele Romaniei sunt viabile si pot obtine finantarea necesara implementarii”.
Companiile chineze sunt interesate si de implementarea altor proiecte de investitii: modernizarea si extinderea capacitatilor de productie la termocentrala Rovinari, dezvoltarea Unitatilor 3 si 4 de la Centrala Nucleara Cernavoda, privatizarea combinatului petrochimic Oltchim, realizarea centralei hidroelectrice cu acumulare prin pompaj de la Tarnita – Lapustesti, realizarea tronsonului de autostrada Craiova – Pitesti, constructia tronsonului feroviar de mare viteza Bucuresti – Constanta.
,,Este esential sa continuam si sa mentinem la un nivel ridicat dialogul bilateral dintre Romania si China. [..] In primele trei luni ale acestui an, schimburile comerciale au fost de 931 milioane USD, in crestere cu 23,5% fata de perioada similara a anului precedent. Cu siguranta exista inca potential de crestere, iar produsele companiilor romanesti isi pot gasi locul pe aceasta piata ofertanta a Chinei”, a declarat Constantin Nita, Ministrul Economiei.

Sus