Oferte locuri de munca top

Cheltuieli de peste 255 mil. lei autorizate de AM POST

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial „Transport” 2007-2013 (AM POST) a autorizat in data de 5 august 2014 cheltuieli in valoare de 255,99 milioane lei. Declaratia de cheltuieli a fost transmisa Autoritatii de Certificare si Plata din cadrul Ministerului Finantelor Publice.
Din suma totala, 215 milioane lei sunt aferente proiectelor finantate prin Fondul de Coeziune si 40,92 milioane lei pentru proiectele finantate prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.
Ulterior certificarii cheltuielilor de catre Autoritatea de Certificare si Plata, declaratia de cheltuieli va fi transmisa Comisiei Europene in vederea efectuarii rambursarilor catre bugetul de stat.
Pana la aceasta data, AM POST a autorizat cheltuieli eligibile aferente proiectelor Programului Operational Sectorial Transport in valoare totala de 7,21 miliarde lei.
POS-T a atins in luna iulie un grad de absorbtie de 32,92%. Din valoarea totala alocata de 4,29 miliarde euro, au fost rambursati 1,4 miliarde euro.
In cadrul programului au fost contractate un numar de 103 proiecte. La acestea se adauga 24 de proiecte transmise catre Comisia Europeana si 42 aflate in curs de evaluare.

Sus