Oferte locuri de munca top

Cernobil: jumatate din constructia de la reactorul 4 finalizata

Lucrarile la constructia care va izola zona reactorului 4 de la Cernobil a ajuns la jumatate, dupa ce trei din cele sase elemente ale acoperisului au fost finalizate.
Lucrarile la structura care va acoperi in cele din urma Reactorul 4 se desfasoara fara intrepruperi conform programului, potrivit directorului Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare, Vince Novak, aflat in vizita la Cernobil.
„Comunitatea internationala si Ucraina vor sa vada obiectivul de investitii finalizat deoarece noua constructie va elimina riscurile de contaminare nucleara pentru mediu si populatie cauzate de accidentul de la Cernobil din 1986.”, a mai declarat acesta.
Potrivit oficialilor BERD, Ucraina si-a platit la timp contributia pentru proiect si chiar a votat o crestere a fondurilor alocate la peste 167 de milioane de euro, aratand un interes deosebit pentru finalizarea structurii de protectie. Constructia a inceput in 2010 si ar trebui finalizata in 2017.
Este cea mai mare structura mobila construita vreodata, pana in prezent sunt finalizate trei dintre ele sase elemente ale acoperisului care la final va izola complet reactorul 4 al Centralei Nucleare de la Cernobil.
Costul constructiei a fost estimat la 1,4 miliarde de euro din care Cernobil Shelter Fund a primit pana acum 1,2 miliarde de euro de la 43 de donatori internationali. Contributia BERD este de 325 de milioane de euro din fonduri proprii.

Sus