Oferte locuri de munca top

Cererea de finantare a lucrarilor la Aeroportul Iasi a fost admisa

1670.jpg Comisia Europeana a comunicat admisibilitatea cererii de finantare depuse pentru dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi la mai putin de 24 de ore dupa ce solicitarea a fost transmisa de autoritatile romane.
Proiectul in valoare de 56,7 milioane de euro a fost aprobat, finantarea pentru acest obiectiv fiind sigura. Cristian Adomnitei, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a declarat: „Astazi este cea mai importanta zi pentru Judetul Iasi si una dintre cele mai fericite zile din viata mea. Munca noastra din ultimii doi ani a dat roade, iar sperantele s-au transformat in certitudini. Din acest moment pot fi trimise spre decontare sumele cheltuite de catre Consiliul Judetean pentru realizarea noii piste. Prin aceasta finantare europeana, Judetul Iasi isi recupereaza banii alocati pentru Aeroportul International Iasi putandu-i folosi pentru alte obiective majore de investitii. Aprobarea cererii noastre de finantare nu inseamna beneficii doar pentru Judetul Iasi, ci pentru intreaga Regiune de Nord-Est. Este pasul care va duce la atragerea de investitori, crearea de noi locuri de munca si cresterea bunastarii intregii comunitati.”
Specialistii Consiliului Judetean Iasi si ai Aeroportului International Iasi au inceput demersurile pentru obtinerea finantarii necesare derularii lucrarilor de la aeroport inca de la finele lui 2012.
In luna decembrie a anului trecut Aeroportul International Iasi a depus cererea de finantare europeana pentru dezvoltarea si modernizarea aerogarii iesene. Proiectul are o valoare totala de 56,7 milioane de euro, obiectivele majore propuse a fi realizate fiind proiectarea si executia lucrarilor pentru realizarea suprafetelor de miscare aferente unei piste noi, cu lungimea de 2.400 metri (contract aflat in derulare), extinderea suplimentara a platformei parcare aeronave si constructia unui nou terminal de pasageri, de trei ori mai mare decat cel existent. Din totalul sumei mentionate, 38,7 milioane de euro reprezinta finantarea europeana nerambursabila. Termenul de finalizare a proiectului este august 2015.

Sus