Oferte locuri de munca top

Ceramica Iasi, preluata de Brikston Cooperatif

2263.jpg Societatea Ceramica Iasi a fost preluata de ADM Capital prin Brikston Cooperatif U.A. Aceasta a achizionat in intregime actiunile societatii EuroBrick International B.V., ce detinea 84,88% din actiunile Ceramica Iasi. Tranzactia a avut loc in 14 iunie.
Florian Huth, partener ADM Capital, a precizat:
„Aceasta investitie reprezinta prima tranzactie a ADM Capital in Romania, si bazandu-ne pe experienta castigata in urma celor doua investitii precedente pe care le-am realizat in Turcia, in industria constructiilor si caramizilor, suntem increzatori ca ADM Capital poate crea oportunitati pentru a ajuta Ceramica sa devina lider regional.”
Industria constructiilor din Romania va intra intr-un nou ciclu de extindere, considera reprezentantii ADM Capital. Dupa investitia realizata de ADM, Ceramica Iasi va analiza atat oportunitatile de crestere organica cat si anorganica pentru a se pozitiona ca unul dintre beneficiarii consolidarii pietei din Romania, precizeaza reprezentantii ADM.
ADM Capital investeste in piete emergente de 15 ani. Compania a fost fondata in 1998 in timpul crizei financiare asiatice. ADM a investit 2,9 miliarde USD in peste 110 obiective. Compania activeaza pe pietele din Londra, Kiev, Istanbul, Almaty, Mumbai, Beijing si Hong Kong.
Totodata la mijlocul acestei luni s-au produs schimbari in conducerea societatii Ceramica Iasi. Emanuela Amalia Popa-Radu, Sebastian Gabriel Tcaciuc, Gunter Willli Eberz si Bruno Narcis Negoita si-au dat demisia din functia de membri in consiliul de administratie al societatii Ceramica Iasi. In functia de administratori intermediari au fost numiti Yilmaz Karakas si Didem Ilgaz Anil.
La inceputul lunii Ceramica Iasi anunta ca va contracta un credit in valoare de 12 milioane euro in scopul refinantarii facilitatilor de credit existente, finantarii unor viitoare actiuni de reducere a capitalului social, rascumpararii de actiuni proprii, dividente sau in scop de investitii.

Sus