Finalizarea proiectului ce vizează elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiției Varianta ocolitoare Sibiu Sud va primi fonduri europene.
Proiectul este implementat de CNAIR SA în parteneriat cu Județul Sibiu, în calitate de Beneficiari ai finanțării.
Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, în cadrul Axei Prioritare: Îmbunătățirea mobilității prin dezvoltarea retelei TEN-T și a metroului, OS 1.1 Apel de proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere – sprijin pregătire proiecte de investiții, Operațiunea- Creșterea mobilității pe rețeaua rutieră TEN-T centrală.
Obiectivul general al proiectului este îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport care facilitează integrarea economică in UE, contribuind astfel la dezvoltarea pieții interne cu scopul de a creea condițiile pentru creșterea volumului investițiilor, promovarea transportului durabil și a coeziunii în rețeaua de drumuri europene.
Rezultatul proiectului este realizarea Studiului de Prefezabilitate.
Valoarea totală a proiectului este de circa 4,26 milioane de lei și a fost finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020 astfel: 85% contribuția Uniunii Europene din Fondul de Coeziune – 3,04 milioane de lei, 15% contribuția proprie 537 mii de lei.
Durata proiectului este de 30 de luni.
Contractul pentru servicii de proiectare faza Studiu de Fezabilitate (SF) pentru obiectivul de investiţii „Varianta ocolitoare Sibiu Sud” a fost atribuit pe 21 iulie 2021 ofertantului câștigător Beta Cops – Total Road. Valoarea contractului este de 3.387.760 lei, fără TVA.
Prin actul adițional nr.2 a fost prelungită durata contractului cu o perioadă de 8 luni, până la data de 4 august 2022.
Citiți revista ARENA Construcțiilor nr. 8/noiembrie-decembrie 2024