Oferte locuri de munca top

Centrul istoric al Iasului va fi repus in valoare

2521.jpg Semnarea contractului de lucrari aferent proiectului „Regenerare urbana zona Lapusneanu – Piata Unirii” finantat din fonduri europene a avut loc in aceasta saptamana la Iasi. Investitia se va ridica la o valoare de 13,6 milioane lei.
Investitia este inclusa in Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Crestere Iasi, finantat prin Programul Operational Regional 2007 – 2013, Axa prioritara 1 – Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere.
Contractul de lucrari a fost adjudecat de Conest. „Vor fi supuse reabilitarii strada Lapusneanu, parcul Mitocul Maicilor, esplanada dintre Independentei si Piata Unirii, dar si pasajul pietonal subteran. Cele mai importante lucrari constau in modificarea pavimentului pe strada Lapusneanu, precum si in instalarea unui mobilier urban de epoca”, a afirmat Irinel Tofan, directorul general Conest.
Potrivit proiectului Parcul Mitocul Maicilor, dintre strada Lapusneanu si bulevard, va fi reamenajat. Acelasi lucru se va intampla si cu parcarea de la fostul sediu Romtelecom. Vor fi reconfigurate locurile de parcare si infiintate unele spatii verzi in zona de acces spre bulevardul Independentei. In zona de legatura dintre Hotel Unirea si Piata Independentei va fi refacut pavimentul si zonele de acces si vor fi amenajate doua fantani arteziene in cascada. De asemenea va fi schimbat mobilierul urban. Si pasajul pietonal subteran din Piata Unirii va suferi modificari. Se va avea in vedere asigurarea accesului persoanelor cu dizabilitati, vor fi montate lifturi, iar in zona Palatului Braunstein va fi amplasata o platforma elevatoare.
Cu privire la acest proiect de amploare Gheorghe Nichita, primarul Judetului Iasi, a precizat:
„Inca din 2004 discutam despre redarea farmecului strazii Lapusneanu. Acum dispunem de fondurile necesare. Discutam de istoria Iasului, de punctul central al orasului, nu doar de strada Lapusneanu, ci de toate stradutele care leaga bulevardul Independentei de aceasta zona. Ne referim inclusiv la pasajul pietonal subteran din Piata Unirii.”
Lucrarile urmeaza sa fie finalizate in termen de 13 luni de la debutul santierului.

Sus