Oferte locuri de munca top

Centrul de Recuperare Jucu va fi modernizat cu fonduri europene

Contractul de finantare a modernizarii si dotarii Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Jucu a fost incheiat in 25 februarie 2014.
Valoarea totala a proiectului este de 5,3 milioane lei, din care contributia Consiliului Judetean Cluj este de doar 2%, respectiv 106.000 lei. Investiita va beneficia de finantare din fonduri europene prin Programului Operational Regional, Axa prioritara 1 „Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor – poli urbani de crestere”.
Cu ocazia semnarii contractului Horea Uioreanu, presedintele Consiliului Judetean Cluj, a declarat:
„Modernizarea si dotarea centrului de recuperare si reabilitare neuropsihiatrica Jucu reprezinta al patrulea si, in acelasi timp, ultimul proiect din seria celor care vizeaza reabilitarea obiectivelor sociale acceptat la finantare in perioada de programare 2007-2013. Obiectivul nostru principal, urmarit atat prin intermediul acestui proiect cat si al celorlalte pe care le-am implementat in sfera socio-medicala, este acela de a oferi persoanelor aflate in nevoie conditii decente de viata precum si posibilitati crescute de recuperare si integrare in societate.”
Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Jucu este gazduit de un imobil construit in anul 1974 si in care, pana in anul 2000, a functionat o scoala pentru copiii cu deficiente fizice. In anul 2002 s-a realizat o prima recompartimentare partiala a spatiilor si s-au creat grupuri sanitare cu acces din camerele beneficiarilor precum si camere cu functiuni necesare desfasurarii activitatii centrului.
La aceasta data, pentru o buna functionalitate, cladirea necesita investitii in infrastructura si echipamente, modernizarea spatiilor de cazare, spatiilor comune si a grupurilor sanitare, pentru a se crea astfel cadrul optim de furnizare a serviciilor si desfasurare a activitatilor specifice cu beneficiarii.
Durata de implementare a proiectului va fi de 18 luni.
Centrul de Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrica Jucu are o capacitate de 50 de locuri, in momentul de fata oferind servicii unui numar de 47 de tineri. Din cei 47 de beneficiari, 22 sunt de sex masculin si sunt gazduiti la parterul cladirii iar 25 de beneficiari de sex feminin sunt gazduiti la nivelul intai al imobilului. Nivelul doi este dezafectat iar la nivelul trei se gasesc cateva sali destinate activitatilor cu beneficiarii.

Sus