Oferte locuri de munca top

Centrul Bietan, lucrari suplimentare

Ultimele lucrari la Centrul de Ingrijire si Asistenta Biertan sunt in curs de derulare. A mai ramas de realizat finalizarea instalatiei de alimentare cu apa put propriu, canalizare si statie de epurare in valoare de 680.000 lei.
Bugetul proiectului a fost suplimentat in anul 2013, din cauza necesitatii de schimbare, din motive obiective, a solutiei de alimentare cu energie electrica, respectiv de asigurare a apei potabile si a canalizarii. Valoarea totala a indicatorilor tehnico-economici aprobati este de 9,97 milioane lei. Pana in prezent s-au realizat lucrari in valoare de 8.8 milioane lei, reprezentand lucrari de proiectare, avize, constructie, dotari, bransamente.
Indicatorii tehnico-economici ai lucrarii s-au aprobat initial de catre Consiliul Judetean Sibiu in anul 2011. Lucrarea de investitie a inceput in toamna anului 2011 cu termen de finalizare in anul 2013.
Constructia centrului este realizata in regim parter+mansarda+demisol amplasata in localitatea Biertan, cu o suprafata desfasurata de 3.004 mp, aria construita fiind de 1.558 mp.
Din proiectare, noul centru de ingrijire si asistenta a fost prevazut cu spatii de cazare in 40 de dormitoare si doua izolatoare, fiecare dormitor avand capacitatea de doua locuri, prevazut cu baie proprie si asigurand toate facilitatile. De asemenea s-au proiectat si executat spatiile comune,cabinetele de specialitate, birourile, spatiile pentru prepararea si servirea mesei, spalatoria cu anexele, magazii, capela si centrala termica,toate cu respectarea normelor europene in domeniu.
Actualul centru de la Biertan, care gazduieste 60 de beneficiari, este amplasat in zona centrului intr-o cladire veche de peste 200 de ani. Centrul este compus din trei corpuri de cladire situate in aceeasi curte. Dintre acestea, doua corpuri de cladire au fost retrocedate Bisericii Evanghelice pentru care conducerea centrului Biertan plateste lunar chirie, motiv pentru care nu au fost realizate modificari la standarde de calitate.

Sus