Oferte locuri de munca top

Centrale eoliene: puterea instalata va creste cu 64% pana in 2020

2374.jpg Puterea instalata a centralelor eoliene din Europa va inregistra o crestere de 64% pana in 2020, ajungand la o putere instalata 192 GW in urmatorii 6-7 ani. Dintre acestia o putere instalata de peste 23 GW va proveni de la centralele eoliene offshore
Investitiile in acest sector vor depasi 124 de miliarde de euro si peste 100 000 de oameni vor fi angajati in proiecte eoliene, estimeaza specialistii European Wind Energy Association.
„Pe fondul discutiilor tot mai aprinse pe tema climei si energiei si a reglementarilor incerte in domeniu la nivel european am ajuns la acest scenariu.”, a declarat Justin Wilkes, Deputy Chief Executive al EWEA.
Din punctul sau de vedere Germania, Franta, Marea Britanie si Polonia raman punctele cheie pentru dezvoltarea proiectelor eoliene.
Pentru proiectele in largul marii specialistii EWEA mizeaza pe dezvoltarea proiectelor cu precadere in Marea Britanie, Olanda si Franta. Proiectele eoliene offshore sunt cele cu cea mai spectaculoasa dezvoltare din tot sectorul energetic.
Potrivit estimarilor European Wind Energy Association, sectorul eolian va produce in 2020 442 TWh, reprezentand 14% din consumul european.

Sus