Oferte locuri de munca top

CEMACON își consolidează business-ul prin diferențiere si inovație

Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA

38,52 milioane lei profit operațional (EBITDA)

26,24 milioane lei Profit Net

100,57 milioane lei Cifra de Afaceri Netă cu 15% mai mult decât în Q3 2018

După primele 9 luni ale anului 2019, CEMACON înregistrează următoarele evoluții la principalii indicatori de performanță:

  • + 18% la cifra de afaceri brută, comparativ cu perioada similară a anului 2018
  • + 19% la profit operațional, față de întreg anul 2018
  • + 39% la profit net, față de întreg anul 2018

“Am închis primele 9 luni din 2019 cu rezultate peste întreg anul anul 2018, atât ca cifră de afaceri, cât și ca profit. Deși contextul de piață nu a fost la fel de favorabil și cu premise de cost mai negative decât în 2018. În continuare ne menținem leadershipul din perspectiva profitabilității în sector”, a declarat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

Investițiile de peste 6 milioane de euro din ultimii 2 ani direcționate către îmbunătățiri cantitative și calitative ale facilităților de producție și în fabrici noi, deja produc cifră de afaceri și profit relevante.

Din 2018, CEMACON operează cea mai mare capacitate de producție de buiandrugi din România și fructifică acest lucru în piață. În paralel, atenția și investițiile rămân în continuare îndreptate pe dezvoltarea constantă a celor mai inovative produse de zidărie, blocurile ceramice cu vată bazaltică integrată.

„Poziționarea premium a portofoliului EVOCERAMIC, diferențierea prin introducerea de produse noi și inovatoare, în primul rând cărămida cu vată bazaltică integrată, stau la baza succesului nostru comercial.

Prin finanțările nerambursabile obținute, cu 3 proiecte aflate în implementare în prezent, am accelerat dezvoltarea resurselor umane în companie și implementăm soluții energetice avansate.

În mod evident, vom atinge țintele asumate la începutul anului. Menținem ridicate standardele de business și lucrăm la proiecte de dezvoltare care să asigure teren de creștere pe termen mediu”, a adăugat Liviu Stoleru, Director General şi Preşedinte al Consiliului de Administrație CEMACON SA.

DESPRE CEMACON SA.

CEMACON SA este liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania, unul dintre cei mai mari producători de materiale de zidărie la nivel național.

Compania operează cea mai modernă şi mai mare capacitate de producție din România cu produse inovatoare, care aduc plus-valoare utilizatorilor, obținute la costuri de producție foarte competitive.

CEMACON SA este companie listată la Bursă de Valori Bucureşti şi deținută de Dedeman si Business Opportunity for Romania, fond de investitii al Erste Group; managementul companiei este unul profesionist, independent şi cu puternică expertiză de sector.

 

Pentru mai multe detalii contactați:

CEMACON – Ioana Cozmescu, Specialist Marketing

E-mail: ioana.cozmescu@cemacon.ro

 

Sus