Oferte locuri de munca top

Cemacon, creştere de 35% a cifrei de afaceri

Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al CEMACON

Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al CEMACON

Producătorul de blocuri ceramice Cemacon a relizat, în primele nouă luni ale anului 2014, o creștere de 37% a cifrei de afaceri brute față de aceeași perioadă a anului precedent, trimestrul III find al doilea trimestru consecutiv de profit net.

Cemacon a încheiat primele nouă luni cu un rezultat net de 3,76 milioane lei și cu o cifră de afaceri brută de peste 51 milioane de lei. Veniturile operaționale au crescut cu 37% comparativ cu aceeași perioadă a anului 2013 și au depășit dinamica cheltuielilor operaționale, conducând la o îmbunătățire puternică a profitabilității operaționale cu +57%.

Liviu Stoleru, Director General și Președinte al Consiliului de Administrație al Cemacon. A precizat: „Un pas important în strategia pe termen scurt de continuare a creșterii este  redeschiderea liniei de producție de la Zalău, o decizie probabil de neconceput într-o piață în care există un excedent mare de ofertă. Capacitatea de producție pentru cărămizile EVOCERAMIC va crește cu 26%. Astfel, Cemacon devine al doilea producător de blocuri ceramice din România și cel mai mare din regiunea Transilvania, piața noastră principală. Rezultatele la nouă luni confirmă ceea ce ne-am propus. Cemacon se menține pe profit net, după ce, în ultimii 4 ani a avut creșteri operaționale unice în industrie, în ciuda condițiilor dificile de piață. Rata profitului net de 8% este încă o performanță pe care am atins-o, semn că strategia noastră de a crea plus-valoare prin portofoliul de produse dă roade.”

Anul acesta, fabrica de la Recea a funcționat la capacitate maximă și astfel s-a reușit valorificarea investițiilor realizate în prima parte a anului. Aceste investiții, care au vizat mărirea productivității, reducerea costurilor și îmbunătățirea calității produselor au contribuit decisiv la obținerea performanțelor din ultima perioadă. În contextul unei cereri mari de produse și a atingerii maximului capacității de producție în fabrica de la Recea, compania a decis extinderea capacității de producție de la începutul anului 2015 și derulează operații de modernizare și retehnologizare a liniei de producție din fabrica de la Zalău, aflată în conservare din 2007.

În trimestrul trei, compania a continuat implementarea procedurilor agreate pentru restructurarea creditelor, conform calendarului agreat cu BCR în noiembrie 2013.

Capitalul social a fost redus de la valoarea de 26,29 milioane lei la valoarea de 525.796 lei, prin reducerea numărului de acţiuni de la 262.872,486 la 5.257.960. În luna octombrie, Cemacon a demarat majorarea capitalului social prin emisiunea de noi acțiuni, cu suma maximă de 8.800.000 lei.

Pentru trimestrul IV este programată finalizarea subscrierii pentru majorarea de capital și semnarea noilor contracte de credit și a transferului de active și datorie de pe CEMACON SA către Cemacon Real Estate.

Sus