Oferte locuri de munca top

Cemacon, crestere cu 38% a cifrei de afaceri

468.jpg Cemacon a inregistrat in 2013 o crestere cu 38% a cifrei de afaceri fata de anul precedent. Vanzarile cantitative au crescut cu 35%, iar profitabilitatea operationala a fost de 19%. Totodata, Cemacon si-a adjudecat 16% din piata de caramida la nivel national, atingandu-si obiectivul propus la inceputul anului trecut, potrivit datelor financiare publicate de companie.
Cifra de afaceri a Cemacon a continuat in 2013 o crestere sustinuta; raportat la 2009, cifra de afaceri Cemacon a crescut cu 107%. In acelasi interval, piata de caramida a scazut cu 34%. Cemacon a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de peste 48 milioane de lei.
Liviu Stoleru, director general si presedinte al Consiliului de Administratie al Cemacon, precizeaza:
„Anul 2013 a insemnat pentru Cemacon incheierea unui ciclu de redresare a afacerii si trecerea intr-o noua etapa de dezvoltare. Restructurarea operationala, inceputa in 2011, a fost completata cu succes de cea financiara, odata cu restructurarea creditelor bancare, rezultand o companie stabila si puternica.”
Cresterea Cemacon mult peste media segmentului s-a bazat pe consolidarea pozitiei pe piata din Transilvania, extinderea ariei de distributie, introducerea de produse noi inovatoare si pe contributia centrelor proprii de vanzare. Fabrica de la Recea, din judetul Zalau, a functionat 11 luni din 12 in 2013, un record de la darea in functiune, capacitatea de productie fiind utilizata in proportie de 88%. Pentru ca volumele de vanzari au depasit productia, stocurile companiei s-au redus, iar veniturile operationale au permis autofinantarea.
In contextul diminuarii stocurilor, profitul operational, EBITDA, se situeaza la 9,3 milioane lei, cu o rata de 19%, care mentine companiain topul jucatorilor din sector.
Rezultatul financiar din 2013 ramane insa negativ, sub influenta costurilor cu dobanzile aferente pachetului de credite de peste 26 de milioane euro contractat de companie inainte de 2010, completate de diferentele negative de curs valutar.

Pe fondul performantei operationale, in noiembrie 2013, Cemacon, principalii sai actionari si Banca Comerciala Romana, au incheiat un acord de principiu pentru restructurarea creditelor. Acesta presupune un set de actiuni, care se vor implementa in perioada urmatoare si care vor conduce la o echilibrare si din punct de vedere financiar a Cemacon. La incheierea procesului de restructurare a creditului, compania va avea o datorie sustenabila de 13 milioane de euro.
Pentru anul 2014 Cemacon isi propune o crestere a cifrei de afaceri si a profitului operational cu doua cifre.
„Am atins deja o incarcare a capacitatilor de productie care ne determina sa ne concentram pe valoarea adaugata a vanzarii. Din aceasta perspectiva, anul 2014 va fi determinant pentru decizia de extindere a afacerii”, a adaugat Liviu Stoleru.

Sus