Un motocultor este un utilaj agricol utilizat pentru a prelucra terenul mai rapid și mai ușor. Utilizează, de obicei, un motor de putere mică, pe benzină sau motorină, are două roți pentru deplasare și este dotat cu un anumit număr de freze sau sape rotative. Cum lucrarea solului poate fi o muncă destul de grea și obositoare, un motocultor te poate ajuta să lucrezi o porțiune mare de grădină sau de teren mult mai rapid și mai eficient. Un motocultor pregătește solul și formează canalele pentru semințe, dar te și poate ajuta să le la însămânțare.
Înainte de a achiziționa un motocultor, stabilește bugetul de care dispui, ce tip de teren vrei să lucrezi și ce suprafață are acesta, ce combustibil îți dorești să utilizeze și ce putere vrei să aibă. Iată care sunt printre cele mai populare motocultoare pe care le poți găsi online:
Pachet motocultor Profesional 7100 CF 7
Acesta este un motocultor cu review-uri foarte bune. Are un motor puternic de 7 CP ce utilizează benzină. Este unul dintre cele mai puternice motoare pe care le puteți găsi în clasa sa de produse. Transmisia este profesională, cu pinioane și ambreiaj cu discuri în baie de ulei. Tot acest ansamblu mecanic este montat sub o carcasă de fontă. Mânerele sunt confortabile, durabile, făcând munca ușoară și plăcută. Priza de putere permite atașarea mai multor accesorii precum remorca, cositoare, pompe de apă, pompe de presiune și multe alte accesorii ce necesită conectarea la o priză de putere. Lățimea de lucru este de 35-600-900 mm, iar adâncimea este de 300 mm.Pachetul vine cu un motocultor, un plug de arat, rariță fixă, un litru de ulei de motor AgroPro, doi litri de ulei de transmisie AgroPro, două roți metalice și două freze segmentabile.
Motocultor Loncin LC1200
Acest motocultor este unul de 8 CP ce utilizează benzină. Are 3 viteze pentru înainte și 1 viteză pentru marșarier. Transmisia este una cu pinioane și ambreiaj cu 5 discuri în baie de ulei. Carcasa este realizată din fontă. Mânerele sunt confortabile, fiind acoperite în cauciuc. Priza de putere permite atașarea diverselor accesorii de care ai putea avea nevoie. Lățimea de lucru este de 115 cm, iar adâncimea maximă de lucru este de 36 cm. Acest motocultor este foarte puternic, iar pornirea este foarte ușoară. Te va ajuta să termini munca imediat și se va asigura că pământul este bine lucrat.
Motocultor Profesional DKD HS 1100D
Acesta este un model de motocultor profesional cu un preț ceva mai ridicat. Are un motor în 4 timpi, cu răcire pe aer, ce are o putere ade 13 CP și funcționează pe benzină. Are 2 viteze înainte și 1 viteză înapoi. Sistemul de transmisie este cu cutie de viteze și grup conic, foarte robust, asemănător cu cel de la motocultoarele diesel. Ghidonul este practic și funcțional, mânerele fiind regralbile pe înălțime și lateralitate. Este echipat cu priză de putere. Lățimea maximă de luucru este de 120 cm, iar adâncimea maximă de lucru este de 30 cm. Vine la pachet cu freze, roți de cauciuc 500/12, roți metalice, plug pentru arat, rariță fixă, prășitoare. Acest motocultor vă va ajuta să lucrați rapid și ușor chiar și solurile mai dure.
Indiferent pentru care tip de motocultor optați, asigurați-vă că elementele precum frezele sau plugul sunt de calitate. De asemenea, motorul trebuie să fie suficient de puternic pentru a putea duce la bun sfârșit treaba. Combustibilul este iar un aspect important, cele mai preferate fiind motocultoarele pe benzină, fiind fiabile și puternice. Va trebui să optezi pentru un motocultor cu minim 5 CP. Prețul este și el un aspect foarte important, întrucât nu trebuie să depășiți bugetul pentru un motocultor bun. Cu toate acestea, este ideal să optați pentru unul de peste 1500 de lei, pentru că sunt o investiție mult mai bună. Cele mai ieftine se pot defecta mai rapid și ați putea regreta achiziția.