Solplanet x AeroFix

Cele mai bune țesături pentru pijamale și lenjerii de pat

Când dormim, ar trebui să fim cât se poate de confortabili. Țesăturile pentru pijamale și lenjerii de pat pot juca un rol important în cât de bine dormim noaptea. Vrem să fie suficient de răcoritoare, astfel încât corpurile noastre să poată adormi, dar suficient de călduroase încât să fim și confortabili. Probabil că ni s-a spus tuturor să purtăm țesături ușoare, largi și respirabile la culcare, pentru un somn cât mai liniștit. Gen, nu purtați țesături din poliester, deoarece limitează circulația aerului; purtați bumbac, deoarece este ușor și respirabil.

Deși aceste sfaturi rămân valabile, într-o anumită măsură, am intrat într-o lume cu totul nouă a dezvoltării și designului țesăturilor și acum avem mai multe opțiuni decât oricând. Aveți tendința de a transpira mult noaptea? Sau poate vă este puțin frig? Alegeți cele mai bune țesături care se potrivesc corpului și mediului dvs.! Iată o listă cu câteva opțiuni vechi și noi pentru tesaturi

de lenjerii de pat.

Bumbac

Bumbacul, o fibră naturală, moale, cultivată din planta de bumbac, este folosită în textile de mult timp, din motive întemeiate. Este moale, ușor și respirabil, ceea ce permite circulația aerului către piele. Este extrem de ușor de găsit, durabil și ușor de spălat. Din toate aceste motive, o țesătură moale din bumbac poate fi o alegere excelentă pentru pijamale și lenjerii de pat.

Există mii de tipuri diferite de țesături din bumbac, așa că găsirea celei mai bune pentru patul dvs. ar putea necesita o mică cercetare. Pentru așternuturi, este posibil să vedeți etichete precum „bumbac egiptean”, „bumbac Pima” sau „American Upland”. Diferitele nume se referă la lungimea fibrei de bumbac și, în consecință, la calitate. Bumbacul egiptean are cea mai lungă lungime de fibre și este considerat a fi cel mai moale dintre toate țesăturile de bumbac. Bumbacul Pima are a doua cea mai lungă fibră și este considerat a doua cea mai bună calitate, iar bumbacul american (de obicei scris simplu ca „100% bumbac”) este încă moale, dar calitatea poate varia foarte mult.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că bumbacul nu izolează bine (cu excepția flanelei de bumbac) și, prin urmare, dacă aveți tendința să vă fie frig noaptea, ar trebui să optați pentru o altă pătură sau poate o țesătură diferită, mai izolantă. În plus, bumbacul absoarbe multă umezeală, ceea ce înseamnă că, dacă transpirați mult noaptea, țesătura din bumbac va menține umezeala apăsată pe piele, provocând potențial disconfort.

Lână

Lâna este materialul textil realizat din părul natural al unei oi, capre sau animale similare. Când vedeți lână, probabil vă vin în minte cuvintele „cald” și poate și „mâncărime”. Pentru multe tipuri de lână, acest lucru poate fi adevărat. Lâna este un izolator excelent, dar cantitatea de izolație pe care v-ați dori-o depinde de mediul în care dormiți, deci alegeți greutatea și țesătura țesăturii în consecință, astfel încât să nu vă supraîncălziți.

Lâna Merino a devenit mai populară atât pentru îmbrăcămintea de dormit și pentru lenjeria intimă, cât și pentru îmbrăcămintea activă, deoarece este fabricată din fibre moi și fine de lână merino (fără mâncărime!), este absorbantă (lâna merino poate păstra până la 30% din propria greutate în umiditate și se simte în continuare uscată la atingere), este foarte respirabilă, cu o bună capacitate de absorbție (fibrele de lână transferă umezeala departe de piele, astfel încât să se poată evapora eficient) și este un izolator excelent, care vă menține la temperatura potrivită. Din acest motiv, lână merino și amestecurile de lână merino sunt o alegere excelentă pentru îmbrăcămintea de dormit moale, respirabilă, cu o senzație confortabilă.

Mătase

Ce sună mai frumos decât o pereche de pijamale de mătase sau cearșafuri de mătase curate? Vă veți simți ca un membru al familiei regale.

Mătasea este o fibră naturală de proteine ​​realizată din coconii de viermi de mătase. Este incredibil de moale, puternică și este un excelent termoregulator, care vă menține răcoros când este cald și cald când este rece. Acestea fiind spuse, transpirația poate slăbi și păta cu ușurință mătasea și, prin urmare, orice țesătură care intră în contact cu pielea (cum ar fi, să zicem, pijamale și cearșafuri) trebuie curățată în mod regulat. Mătasea poate absorbi multă umezeală și asta înseamnă multă sudoare, dacă aveți tendința de a transpira noaptea. De asemenea, în general se recomandă curățarea mătăsurilor cu metode de curățare chimică.

Prin urmare, deși este cu siguranță luxoasă și confortabilă, mătasea poate să nu fie cea mai practică alegere pentru pijamale și lenjerii de pat. Dar, dacă doriți o izolație bună, o țesătură super moale și nu vă deranjează factura de la curățătorie chimică, atunci mătasea ar putea merita.

Sus