Oferte locuri de munca top

Cel mai mare proiect de mediu al CJ Sibiu se apropie de final

717.jpg Proiectul de management al deseurilor in judetul Sibiu este finalizat in procent de 81%. La unele obiective ale proiectului, cum ar fi inchiderea depozitelor neconforme de deseuri de la Talmaciu si Avrig, stadiul de realizare este de 99%, anunta Consiliul Judetean Sibiu.
Cu privire la evolutia implementarii proiectului Ioan Cindrea, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, a precizat: „Este important sa se stie ca in iunie 2012 proiectul avea un stadiul fizic de realizare, din pacate, de doar 2%, dar am reusit sa ajungem astazi la un stadiu de 81% si suntem in grafic. Ne apropiem de finalizarea lucrarilor in cateva luni, urmand ca de anul viitor in toate cele 64 de localitati, si anume 53 de comune, noua orase si municipiile Sibiu si Medias sa avem un sistem modern, european, de colectare selectiva a deseurilor.”
Contractul de finantare pentru proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor in judetul Sibiu” a fost semnat in 25 mai 2010 cu Ministerul Mediului si Padurilor, iar valoarea sa este de 80,3 milioane lei fara TVA. Proiectul este cofinantat de Uniunea Europeana, prin Porgramul Operational Sectorial Mediu, prin Fondul European de Dezvoltare Regionala. Contributia financiara a Consiliului Judetean la acest proiect este de 10,7 milioane lei, iar Uniunea Europeana si bugetul de stat al Romaniei contribuie cu 69,6 milioane lei.
Contractul de lucrari (proiectare si executie) pentru instalatii de tratare si inchiderea depozitelor de deseuri in judetul Sibiu a fost incheiat cu asocierea Confort Timisoara – Finara Consult Timisoara. Valoarea contractului este de 46,4 milioane lei.
Proiectul prevede inchiderea a cinci depozite – gropi de gunoi – neconforme de la: Agnita, Avrig, Cisnadie, Remetea (Sibiu, Dealul Daii) si Talmaciu, construirea a doua statii de compostare la Sura Mica si Tarnava si a unei statii de sortare la Sura Mica. La acestea se adauga achizitia echipamentelor de colectare separata a deseurilor, insemnand 96.370 recipienti de colectare si unitati de compostare: 70.870 containere si pubele si 25.500 unitati de compostare individuala. Acestea vor fi distribuite in toate cele 64 de localitati din judetul Sibiu.
Noul sistem va duce la colectarea deseurilor menajere de la intreaga populatie a judetului Sibiu, la introducerea colectarii separate a deseurilor reciclabile atat in mediul urban, cat si in mediul rural.
Termenul de finalizare a proiectului este august 2015.

Sus