Oferte locuri de munca top

Cel mai mare parc eolian offshore se va construi in Olanda

Proiectul Gemini prevede construirea unui parc eolian de 600 MW putere instalata, cel mai mare parc eolian offshore, la 85 de km in nordul coastei olandeze.
Banca Europeana pentru Investitii (BEI) finanteaza proiectul cu 587 de milioane de euro, bani care vor ajuta la construirea uriasului parc de 68.000 de mp cu 150 de turbine, proiect prin care vor beneficia de energie regenerabila aproximativ 1,5 milioane de oameni.
„Gemini va aduce o contributie importanta la energia regenerabila din Olanda si va crea sute de job-uri in aceasta tara. BEI este bucuroasa sa faca parte din cel mai mare proiect de energie regenerabila construit de institutii financiare care este in acelasi timp si cel mai mare parc eolian din largul marii.”, a declarat Pim van Ballekom, Presedinte BEI.
Prin tehnologia folosita la turbinele eoliene ele vor putea fi reorientate pentru a functiona si in caz de vant foarte puternic. Capatul unei astfel de turbine va fi situat la 150 de metri deasupra nivelului marii, mai inalt decat orice cladire de birouri din Europa . Cablurile care leaga parcul eolian de tarm vor fi ingropate sub apa iar pentru lucrari s-au luat deja masuri de protectie a mediului, se arata in comunicatul BEI.
Costul total al parcului eolian este estimat la 2,8 miliarde de euro. BEI finanteaza proiectul alaturi de Nothland Power, PKA fondul danez de pensii si un consortiu international de banci comerciale.

Sus