Oferte locuri de munca top

CE va avea propunerea de parteneriat a Romaniei pana la sfarsitul lunii

Ministerul Fondurilor Europene va trimite oficial Comisiei Europene propunerea de Acord de Parteneriat 2014-2020 pana la data de 31 martie a.c., conform deciziei adoptate in ultima sedinta de Guvern.

„Romania va trimite oficial Comisiei Europene propunerea de Acordul de Parteneriat 2014-2020 pana la sfarsitul acestei luni. Statele membre UE trebuie sa transmita aceste documente pana in data de 22 aprilie 2014, ceea ce inseamna ca Romania nu inregistreaza nicio intarziere in pregatirea sau expedierea acestui document. Autoritatile romane au pregatit Acordul de Parteneriat in cadrul dialogului informal avut cu reprezentantii Comisiei Europene, dar si prin derularea unei ample consultari cu toti partenerii de dialog la nivel national. Acordul de Parteneriat este documentul care stabileste prioritatile de finantare ale Romaniei, modul in care tara noastra va atinge obiectivele prevazute in strategia Europa 2020. Mai multe detalii referitoare la investitiile care vor fi sustinute din fonduri europene in viitoarea perioada de programare vor fi stabilite la nivelul programelor operationale. Ministerul Fondurilor Europene a supus consultarii publice primele versiuni ale documentelor consultative pentru cele patru programe operationale pe care le va avea in subordine in perioada 2014-2020, iar in luna mai a.c. intentioneaza sa transmita oficial Comisiei Europene si aceste documente de programare”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Sistemul de implementare a fondurilor europene va fi mult mai eficient in perioada 2014-2020, datorita simplificarii structurii institutionale. Totodata, sistemul va fi mai bine coordonat, fiind stabilite atributii de autoritate de management numai la nivelul a trei ministere:
– Ministerul Fondurilor Europene va fi autoritate de management pentru: Programul Operational Infrastructura Mare, Programul Operational Capital Uman, Programul Operational Competitivitate si Programul Operational Asistenta Tehnica;
– Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice va fi autoritate de management pentru: Programul Operational Regional, Programul Operational Capacitate Administrativa, respectiv pentru programele de cooperare teritoriala europeana;
– Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va fi autoritate de management pentru Programul National pentru Dezvoltare Rurala, respectiv Programul Operational pentru Pescuit.

Sus