Oferte locuri de munca top

Ce trebuie să știți despre un sistem de pompe de căldură aer-apă

Pompele de căldură aer-apă sunt deja unul dintre cele mai populare tipuri de sistem de încălzire utilizat în clădirile noi. Aflați mai multe despre modul în care acestea funcționează, despre avantajele și dezavantajele lor și despre ceea ce ar trebui să luați în considerare când alegeți una.

Avantajele pompelor de căldură cu sursă de aer

Dacă ați ales acest tip de pompă de căldură aer-apă, veți beneficia de numeroase avantaje.

Ecologică

Pompele de căldură cu sursă de aer au nevoie doar de electricitate pentru a produce căldură și nu necesită niciun combustibil, cum ar fi gazul, petrolul sau lemnul. Acest lucru înseamnă că sistemele de încălzire cu pompă de căldură aer-apă nu emit deloc CO2 sau particule și le face deosebit de prietenoase cu clima.

Sustenabilă

Bineînțeles, producerea de energie electrică în centralele electrice pe gaz și pe cărbune produce CO2. Cu toate acestea, pe măsură ce trece timpul, din ce în ce mai multe surse de energie regenerabilă sunt adăugate la amestecul de surse de energie utilizate. Astfel, pompele de căldură vor deveni, în mod automat, din ce în ce mai neutre din punct de vedere climatic. Dacă folosiți energie electrică ecologică, ele pot fi chiar 100% neutre din punct de vedere climatic chiar acum.

Dacă vă încălziți locuința folosind o pompă de căldură aer-apă, vă faceți independent de livrările de petrol sau gaz și de viitoarele creșteri ale prețurilor la combustibili. Și nu trebuie să vă temeți de viitoarele interdicții și restricții dacă folosiți aceste sisteme de încălzire ecologice.

Economică

Funcția unei pompe de căldură se bazează pe o tehnologie fiabilă și testată în timp. Din acest motiv și din altele, costurile de întreținere sunt corespunzător scăzute. De exemplu, nu este nevoie de o curățare regulată și complexă, așa cum ar putea necesita multe cazane.

Eficiență ridicată

Pompele de căldură cu sursă de aer sunt capabile să genereze patru sau mai mulți kilowați-oră de căldură dintr-un kilowatt-oră de electricitate. Spre deosebire de alte tipuri de încălzire, sistemul de încălzire cu pompă de căldură utilizează energia de intrare extrem de eficient.

Cu cât modelul respectiv de pompă de căldură aer-apă este mai eficient, cu atât costurile de operare ale sistemului de încălzire sunt mai mici. Cu cât este mai mare factorul de performanță sezonieră (SPF) al unei pompe de căldură, cu atât mai eficient va produce căldură folosind energia electrică.

Un sistem fotovoltaic vă permite să folosiți direct energia electrică generată la fața locului cu un randament energetic maxim și să utilizați această energie pentru încălzire. Pompele de căldură cu etichetă SG Ready pot fi utilizate pentru încălzire cu energie solară și pot utiliza în mod specific excesul de energie solară.

Costuri de achiziție reduse

Pompele de căldură aer-apă sunt mai ieftine decât pompele de căldură geotermice sau pompele de căldură apă-apă.

Răcire și încălzire

Pompele de căldură cu sursă de aer nu numai că pot fi folosite pentru a genera o căldură confortabilă în anotimpurile reci, dar pot oferi și o răcire blândă în timpul verii, dacă aveți un sistem de încălzire prin pardoseală.

Dezavantajele pompelor de căldură cu sursă de aer

Un sistem de încălzire modern care utilizează o pompă de căldură aer-apă este într-adevăr foarte eficient. Dar pompele de căldură apă-apă sunt și mai eficiente și, prin urmare, consumă și mai puțină energie electrică. În plus, randamentul energetic al pompelor de căldură aer-apă la temperaturi exterioare scăzute nu este la fel de bun ca la temperaturi mai ridicate.

Alte două aspecte pe care ar trebui să le cunoașteți: pompele de căldură aer-apă pot fi mai ieftine la achiziție decât alte tipuri de pompe de căldură, dar sunt totuși mai scumpe decât cazanele de petrol sau gaz sau un hidrofor.

Iar pompele de căldură cu aer necesită volume mari de aer. Luați în considerare locul de instalare în timpul fazei de planificare, precum și zgomotul generat de ventilatoare pe măsură ce acestea aspiră aer. Cel mai bine este să selectați un model super silențios.

Sus