Solplanet x AeroFix

Ce trebuie sa stii daca vrei sa iti amenajezi o baie moderna?

Daca te afli in procesul de amenajare a locuintei, cu siguranta cele mai mari batai de cap iti sunt date de modernizarea baii. Pentru ca iti doresti ca baia sa aiba accente moderne, cu un design placut si sa fie si un spatiu functional, vei avea nevoie de idei creative, pe care sa le pui in practica cu succes. Cu toate acestea, ce elemente definesc o baie moderna? Desi stilul modern poate avea conotatii diferite, in functie de persoana, o baie moderna trebuie sa fie simpla, dar luxoasa. Mai mult, minimalismul trebuie sa fie prezent atat prin mobilier si accesorii, cat si prin decor si spatii de depozitare. Afla, din articolul de mai jos, ce trebuie sa stii daca vrei sa iti amenajezi o baie moderna si cum poti alege cele mai potrivite elemente, pentru a crea o ambianta placuta.

Baie moderna, cu accente din secolul XX

Baile moderne, cu accente inspirate din anii 1930-1960, aduc in prim plan un stil arhitectural, cu multe elemente grafice, de la mobilier si pana la alegerea obiectelor de decor. Astfel, poti amenaja o baie moderna folosind obiecte de decor si mobilier cu forme geometrice si linii drepte, care sa ofere un efect vizual puternic. Opteaza pentru gresie si faianta cu model mozaic sau pentru placi in culori deschise, in nuante de alb sau gri. Totodata, intr-o baie moderna se gasesc elemente naturale, cum sunt piatra si lemnul, imbinate intr-un mod armonios. Chiar daca ai o baie mica, de apartament, poti obtine un decor modern, intrucat ai la dispozitie numeroase obiecte si accesorii care se potrivesc oricarui spatiu. Pune accent pe obiecte sanitare de dimensiuni reduse si alege mobila simpla, care sa arate cat mai armonios.

Baie cu design minimalist

Pentru a amenaja o baie moderna, cu design minimalist, vei avea nevoie de o singura paleta de culori. Astfel, daca ai decis sa iti amenajezi baia in alb, dar iti este teama ca ar putea avea o tenta plictisitoare, poti alege si o culoare complementara, care sa se potriveasca cu albul ales. Iti doresti sa alegi gresie si faianta in nuante de alb? Poti opta pentru obiecte sanitare in culori pastelate. Doar in acest fel, vei reusi sa pastrezi simetriile si sa adaugi putina culoare intregii incaperi. Pentru un design minimalist al baii, fiecare obiect trebuie sa isi aiba locul bine stabilit, de aceea trebuie sa eviti aglomerarea baii cu obiecte inutile. Minimalismul este reprezentat, astfel, printr-un singur cuvant: simplitate!

Idei simple pentru decor

Chiar daca o baie minimalista presupune simplitate si cat mai putine obiecte, nu trebuie sa iti transformi spatiul intim de relaxare intr-o incapere ostila. Daca dimeniunile baii sunt mai generoase, poti alege ca obiecte de decor scaune, plante care rezista la umiditate sau obiecte vintage de decor. Toate acestea vor oferi baii moderne un aspect placut si deloc incarcat, ce vor lumina intreaga incapere. Nu uita nici de spatiile de depozitare! Chiar daca etajerele si rafturile iti sunt utile pentru a depozita toate produsele din baie, daca sunt atente alese, iti vor servi si ca obiecte simple si elegante de decor.

Cada de baie

In prezent, pentru a amenaja o baie mica moderna, poti gasi o cada baie de orice dimensiune si culoare. Fie ca iti doresti o cada de baie dreptunghiulara sau o cada baie de colt, beneficiezi de modele variate, din materiale de foarte buna calitate. Totodata, sunt la moda cazile de baie freestanding, cu forme patrate sau ovale, care vor arata minunat intr-o baie amenajata cu mult bun gust. Pentru ca trebuie sa amenajezi o baie in care sa te relaxezi, dupa o zi lunga la birou, cada de baie este unul dintre cele mai importante elemente, pe care trebuie sa il alegi cu grija. In functie de dimensiunile spatiului si de modul de amenajare, alege obiectele sanitare care se integreaza cel mai bine in baia ta.

Spatii verzi

Nicio baie moderna nu poate fi completa fara un mic coltisor verde, format din plante verzi. Aceste plante nu doar ca vor aduce baii un plus de prospetime, ci au si rolul de a aduce energia poziiva in spatiul in care sunt plasate. Printre plantele rezistente la umiditate, care vor oferi baii un design modern, se regasesc bambusul si filodendronul, ideale chiar si pentru baile in care nu exista prea multa lumina. Desigur, nu trebuie sa uiti sa le uzi cel putin o data pe saptamana, pentru a-si mentine o dezvoltare armonioasa.

Corpuri de iluminat

Baile moderne trebuie sa beneficieze de multa lumina! Din acest motiv, poti mixa diferite corpuri de iluminat: in tavan, deasupra oglinzilor sau chiar in dus. De cele mai multe ori, baile moderne au multe spoturi, deasupra oglinzii sau incorporate in mobila, care ajuta lumina sa se raspandeasca in incapere. Luminiozitatea camerei poate fi sporita si de un mobilier de baie de culoare alba si de un set de oglinzi, care vor crea efectul de spatiu mai mare.

Daca vrei sa iti amenajezi o baie moderna, trebuie sa acorzi o atentie deosebita designului: de la alegerea culorilor, pana la mobilierul minimalist, toate trebuie sa fie intr-o simetrie perfecta. Obiectele de decor, plantele verzi si corpurile de iluminat vor intregi aspectul baii, de aceea nu trebuie sa omiti integrarea lor. In functie de preferintele tale, poti crea un design care sa iti depaseasca toate asteptarile!

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

 

Sus