Oferte locuri de munca top

Ce trebuie să ia în calcul cei care se mută de acasă

Tinerele cupluri, studenţii şi proaspeţii angajaţi îşi doresc, de cele mai multe ori, un spaţiu intim, doar al lor, dar şi indepe

ndenţă financiară. Soluţiile standard, însă, par departe de visele celor care aspiră la o locuinţă proprie. Ce ar trebui să ia în calcul cei care doresc să se mute de acasă pentru a locui într-un spaţiu accesibil, dar potrivit viselor lor?

 Atunci când se mută din casa părinţilor, tinerii nu sunt întotdeauna la curent cu primele responsabilităţi care le asigură traiul. Articolul de mai jos este un ghid optimizat cu soluţii şi răspunsuri la cele mai dese întrebări ale tinerilor care fac primii paşi în viaţa independentă.

Spaţiul de locuit – O problemă sau un vis?

Majoritatea celor care decid să se mute din casa părintească se lovesc de prima problemă a spaţiului chiar înainte să se mute. Sistemul de chirii implică garanţii de multe ori nereglementate şi proprietari ale căror viziuni nu se potrivesc cu cele ale chiriaşilor.

 Dacă vorbim despre un cuplu sau persoane angajate, atunci ei pot apela la soluţii cu efecte pe termen lung. Potrivit Patria Bank, programele de credite ipotecare accesibile sunt gândite special pentru cei ce nu cunosc piaţa de gen şi astfel se bucură de lipsa comisioanelor de analiză, a celor lunare pentru administrarea creditului şi a celor pentru înregistrarea garanţiilor la oficiile specializate.

 Creditul de locuinţă implică un angajament cu rezultat anticipat şi anume o viitoare locuinţă în proprietatea tinerilor. Ele pot fi contractate şi de către antreprenorii care nu îşi permit încă spaţii de birou, dar doresc o cameră pentru activitatea pe care tocmai o încep.

Utilităţile intră printre responsabilităţile principale

Serviciile de utilităţi sunt primele care trebuie bifate, odată cu mutarea tinerilor într-o nouă locuinţă. Printre ele se numără serviciile de electricitate, internet, gaze, telefonie fixă şi mobilă. Pentru toate acestea trebuie încheiate contracte, iar serviciile au nevoie să fie activate încă de dinainte ca tinerii să se mute într-o locuinţă nouă.

 Pentru că trăim în era tehnologiei, iar facturile trimise prin poştă nu mai sunt prioritare pentru furnizori, puteţi uşura traseul facturilor către plăţi. Mai exact, majoritatea celor de mai sus deţin site-uri, aplicaţii şi conturi prin care se pot plăti facturi. Cu ajutorul unor servicii de internet banking, se pot verifica conturi şi plăti documente în avans sau la data scadentă din câteva click-uri.

Plăcerile traiului independent

Potrivit unui studiu, bucureştenii sunt printre cei puţini care nu îşi doresc să trăiască în capitala ţării. Locuitorii Bucureştiului sunt fie nemulţumiţi de pieţele şi zonele pietonale, fie de spaţiile verzi sau de transportul în comun.

 Majoritatea bucureştenilor sunt nemulţumiţi de oraşul lor, spre deosebire de clujenii satisfăcuţi de zona lor de rezidenţă.

 Indiferent de oraşul ales pentru o viitoare carieră şi viaţă privată, totul implică anumite cheltuieli. Unele dintre acestea sunt necesare, altele nu. Printre ele se pot afla echipamente de curăţenie şi mentenanţă a locuinţei, haine de care este nevoie pentru anumite ocazii, dar şi produse cumpărate din plăcere. Un card pentru cumpărături salvează tinerii de situaţiile în care au nevoie de o anumită garderobă de urgenţă.

 Tinerii care îşi doresc o locuinţă proprie se pot bucura de una cu impedimente cât mai mici. Tehnologia şi economia au ajuns la stadiul în care au nevoie doar de câteva minute ca să poată rezolva orice fel de problemă. Totul implică doar puţină documentare înainte de a lua decizia finală cu privire la noul spațiu de locuit.

Sus