Oferte locuri de munca top

Ce trebuie sa faci dupa ce cumperi un apartament?

Achizitionarea unui apartament nu este un proces deloc simplu, ci implica o multime de sarcini pe care trebuie sa le tratezi cu responsabilitate. Chiar daca ai semnat contractul, este prea devreme sa deschizi sticla de sampanie. Mai sunt inca lucruri de facut pana sa marchezi cum se cuvine inceputul acestui nou capitol din viata ta si sa locuiesti efectiv in noul tau apartament. De la schimbarea actelor si pana la decorarea casei, exista o lista cu activitati care te pot coplesi prin complexitatea lor. Asadar, lasa festivitatile pe mai tarziu si acorda atentie urmatoarelor aspecte:

Incheierea/schimbarea titularului contractelor de utilitati

Punerea la punct a contractelor cu utilitatile trebuie sa fie o prioritate pentru tine.  Fireste, primele companii la care vei merge sunt furnizorii de energie, apa si gaz. Afla care sunt cele mai apropiate de locatia ta si cat de avantajoase sunt serviciile pe care le ofera. Trebuie sa stii ca situatia este ceva mai complicata, atunci cand achizitionezi locuinta de la alt proprietar. Vei fi nevoit sa te prezinti impreuna cu acesta pentru a trece contractul de furnizare pe numele tau. In caz contrar, risti sa comiti o contraventie. Dupa ce ai luat rezolvat utilitatile de baza, ia masuri pentru a avea acces la internet, telefonie, cablu TV sau alte servicii importante.

Incheierea asigurarii obligatorii

Alege o asigurare pentru locuinta impotriva dezastrelor naturale si a altor incidente neplacute. Nu stii niciodata ce probleme sau situatii neprevazute poti sa intampini, asa ca opteaza pentru o asigurare potrivita si ai grija de casa ta. In cazul in care consideri ca este nevoie de protectie si pentru riscuri suplimentare, extinde polita cu extra acoperiri.

Curatarea intregii case

Daca apartamentul pe care l-ai achizitionat este nou construit, atunci este nevoie de o curatare temeinica. Totul trebuie sa fie lipsit de praf, urme de vopsea, complet lustruit si stralucitor inainte de a-ti despacheta lucrurile. In situatia in care vorbim de un apartament vechi, ar fi indicat sa aplici un strat proaspat de vopsea pe pereti. In special, trebuie sa acorzi o atentie deosebita bucatariei si in bailor, pentru a curata obiectele sanitare, gresia si faianta, oglinzile sau geamurile.

Mobilarea apartamentului

Poate ca nu iti permiti toata mobila de la bun inceput, asa ca ia in calcul cateva piese importante pentru un minim de confort. Ai nevoie sa dormi, sa mananci, sa stai jos si sa depozitezi lucruri. In mobiliarea apartamentului, prioritatea ta ar trebui sa fie patul, urmat de mobilierul pentru bucatarie, o masa, cateva scaune, canapea si dulapuri. Ai sansa de a-ti decora apartamentul asa cum ai visat si de a alege mobilierul perfect, functional si decorativ. Incearca sa faci masuratorile cum trebuie, stabileste culorile, materialele, si planifica aranjamentul pentru a crea un decor unic.

Instalarea corpurilor de iluminat

Cu siguranta nu poti locui intr-o casa fara lumina, asa ca trebuie sa acorzi atentie si acestui lucru. Nu este simplu deloc sa montezi corpurile de iluminat. In primul rand trebuie sa alegi obiecte care sa se potriveasca stilului general. Apoi, este esential sa instalezi corpurile in locurile cheie, pentru a-si indeplini atat rolul de infrumusetare, cat si pe cel functional.

Securitatea si siguranta locuintei

Unul dintre aspectele principale de care trebuie sa tii cont este siguranta. Este important sa ai o casa sigura in care sa te simti mereu confortabil alaturi de familie. Un pas esential este schimbarea incuietorii pentru usa de la intrare. In acest fel vei preintampina orice eveniment neplacut, avand linistea pe care ti-o doresti in propria locuinta. Pe langa asta, ai posibilitatea de a instala chiar si un sistem de alarma. Pe lista masurilor de siguranta trebuie sa incluzi si detectoare pentru fum si monoxid de carbon. Monteaza astfel de produse in apartament si verifica daca functioneaza in mod corespunzator.

Conectarea aparatelor electrocasnice

Cu toate ca ar parea un pas simplu, nu este usor sa pui in functiune toata aparatura necesara intr-o locuinta. Frigiderul este sensibil si trebuie sa verifici daca raceste sau functioneaza bine. Este nevoie sa instalezi corect masina de spalat vase si pe cea pentru rufe ca sa nu existe scurgeri de apa. Aragazul ori plita electrica, cuptorul sau toate celelalte aparate electrocasnice mici trebuie, de asemenea, sa se potriveasca modului in care toata lumea le utilizeaza.

Procesul de mutare in noul tau apartament necesita timp, efort si resurse. Insa, dupa finalizarea responsabila a tuturor lucrurilor, vei reusi sa te bucuri de casa visurilor tale. Acorda importanta fiecarei etape in parte ca sa eviti situatiile neplacute care ar putea sa apara la scurt timp dupa ce te vei instala in locuinta.

 

 

 

 

Citiți revista ARENA Construcțiilor nr.2/ aprilie 2019

 

Sus