Urare Craciun 2024

Ce greseli sa evitati daca veti dori un solar rezistent si ce folie este buna pentru acesta

Solarul este o idee buna pentru cei care isi doresc culturi timpurii, de legume proaspete, pentru consum propriu sau de ce nu pentru a fi valorificate. Pentru ca un astfel de plan sa fie valabil veti porni cu un solar bine construit. Ce inseamna asta? Desi  nu pare un plan complicat sunt adesea greseli comune facute.

Unele dintre cele mai importante materiale aici, folia spre exemplu, o veti gasi disponibila la Nuoricum.ro. Sa vedem insa ce greseli sunt de evitat:

Ce inaltime va avea solarul

Este important de avut in vedere acest aspect, ce va conta si din punct de vedere al modului practic de aerisire a spatiului. Daca inaltimea este mai mica de 1,5 m in mod clar dezvoltarea plantelor va avea de suferit. Aerul cald se ridica si ramane blocat spre capacul solarului. Pentru unele soiuri de plante asta inseamna uscarea timpurie.

Specialistii recomanda o inaltime de cel putin 2,2 m.

Aerisirea solarului

La un solar de 30 de m credeti ca aerisirea poate fi realizata doar din fata si spate, cand usile sunt larg deschise. Totusi, se pare ca aceasta practica nu este tocmai buna. Recomandarea este in schimb de a folosi aerisirea laterale pe toata lungimea solarului.

Ce folie este folosita

Folia trebuie sa aiba proprietati speciale care sa ii permita sa se dilate si sa se contracte atat cat este necesar, in functie de temperatura mediului. Daca permite picaturilor de condens sa se formeze si sa cada pe frunze, acest lucru va duce inevitabil la formarea ciupercilor si a bacteriilor pe plante.

O alta problema pare sa fie ancorarea acestei folii. Pot fi folosite chingi, rezistente si la rafale de vant. Se vor monta intre arcade, tepusele fiind bine prinse in pamant, din 2 in 2 metri.

Folie de pereti pentru sere si solarii de calitate veti gasi la magazinele de nisa, cum este Nu Oricum. Verificati stocul si online. Este important de retinut faptul ca folia este una dintre cele mai importante elemente dintr-un solar. Folosirea uneia de calitate precara, ieftina, pentru ca probabil va preseaza bugetul, inseamna un risc pe termen lung. Nu doar ca nu va proteja suficient si se poate rupe rapid, insa nu avantajeaza  dezvoltarea plantelor.

Preferati foliile speciale, care sunt tratate si au in componenta lor aditivi speciali, cum sunt cele rezistente la UV, au grad mare de transparenta, ceea ce permite luminii sa patrunda in interior. Iar acestea sunt doar cateva repere despre ce inseamna o folie buna, profesionala.

 Folositi teava neagra?

In solar temperatura este crescuta, umiditatea este mai mare, asadar pare firesc condensul ce se va forma. Asadar, solarul in sine, structura sa, tevile ce sunt folosite sunt supuse unui intens proces de coroziune.

De preferat sa fie folosita teava galvanizata, in mod special in locurile in care exista contact cu folia si la arcade.

Sudura la solar

Sudura este rezistenta, evident. Exista si aici un dezavantaj si anume ca dupa o perioada nu mai poate fi mutat. Iar de mutat este posibil sa fie necesar, dat fiind ca solul se va eroda in timp, ceea ce este important pentru cresterea plantelor, adica elementele esentiale nutritive se vor absorbi treptat si total in decurs de maxim 3 ani. Veti fi nevoiti sa folositi tot mai mult ingrasamant chimic.

Iata de ce din acest punct de vedere castiga teren solarul asamblat cu cleme. Acesta se va monta, respectiv demonta usor.

Spor la construit solarul dorit!

Contact:

Comuna Baleni, Jud. Dambovita, soseaua Bucuresti-Targoviste

office@nuoricum.ro

comenzi@nuoricum.ro

 

 

Sus