Solplanet x AeroFix

Ce este o casă de grădină și de ce să îți cumperi una

 Dacă locuiești la casă și beneficiezi de un spațiu verde suficient de mare, cu siguranță te bucuri de folosirea acestuia. Însă, de la o grădină în care să ieși pe pătură, în intimitatea curții tale, sau în care să-ți așezi un hamac pentru zilele în care vrei să te relaxezi și până la spații pe care ai decis să le folosești ca să plantezi legume, toate necesită să fie îngrijite constant, pentru a te bucura din plin de ele.

Și tocmai pentru că ai atât de multe ustensile – pentru tăiat iarba, pentru cules frunzele, pentru săpat sau cărat, pentru vopsit pomii și pentru plantat răsaduri, ai nevoie de un spațiu în care să le depozitezi pe toate. Și care este spațiul în care să le pui dacă nu o casă de grădină?

Dacă te întrebi ce este o astfel de casă, mai mult ca sigur știi deja răspunsul. Pentru că este vorba despre acel spațiu destinat în special depozitării tuturor ustensilelor, aparaturii și lucrurilor de care ai nevoie atunci când trebăluiești în jurul casei tale. Acest spațiu, cunoscut sub denumirea populară de magazie sau șopron, le este cunoscut până și celor care nu locuiesc la curte.

Ce diferențiază, atunci, o magazie sau un șopron de o casă de grădină? Foarte simplu: designul. Pentru că, așa cum îi spune numele, cea din urmă este construită în așa fel încât să imite o casă în miniatură. Are aceeași structură, cu patru pereți exteriori, cu geamuri și un acoperiș în două părți egale, și cu o ușă poate fi simplă sau dublă.

Bineînțeles, există și modele mult mai simple, care păstrează doar câteva dintre elementele menționate mai sus. Cât despre culoare, aceasta poate varia de la diferite nuanțe de maro, până la alb sau crem, roșu, verde sau chiar negru.

De ce să cumperi un astfel de obiect?

 Principalul avantaj al achiziționării și deținerii unui astfel de obiect îl constituie designul său, care poate da o coerență vizuală, venind în completarea designului casei tale. Și știi bine că o construcție care arată bine, fie ea de capacități reduse, schimbă cu totul felul în care te raportezi și tu la ea.

Poate ți se pare că o astfel de căsuță de grădină nu este suficient de încăpătoare și că poți să-ți construiești una mult mai spațioasă singur. Ia în calcul faptul că, în acest moment, când inflația se află la cote extrem de ridicate, materialele de construcție sunt mult mai scumpe.

Mai mult, există posibilitatea ca proiectul tău să nu iasă așa cum îți dorești, mai ales dacă nu ai skillurile necesare sau suficientă experiență în aplicarea lor. Așadar, soluția cea mai sigură este să achiziționezi un astfel de spațiu de depozitare.

Iar dacă acorzi suficientă atenție, cu siguranță vei găsi și construcții mai încăpătoare, în care să poți depozita nu doar unelte, ci chiar și mobilier de grădină, de la scaune și mese și până la balansoare. Toate modelele pe care le cauți online, au toate detaliile de care ai nevoie, de la dimensiune și materiale, până la culoare și opțiuni de siguranță pentru mânere.

Trebuie să știi că, în funcție de un design mai complex, de materiale mai rezistente, dar și de mărimea sa, și prețul unei astfel de construcții crește și poate ajunge de la 800-900 până la chiar 9000 de RON. Ia, însă, în considerare faptul că majoritatea modelelor se află undeva la mijlocul celor două sume.

Ce trebuie să mai știi?

Ține minte că unele dintre aceste construcții s-ar putea să aibă nevoie de asamblare, astfel încât, chiar dacă nu ești tu cel care a realizat de la zero anexa pentru depozitat, încă vei avea posibilitatea să „meșterești” puțin la ea și să te bucuri de rezultatul final, pe care să-l afișezi ulterior la tine în curte.

Bucură-te și tu de avantajele pe care le aduce deținerea unei astfel de construcții și gândește-te chiar acum unde o vei amplasa și ce vei depozita în ea. De tine depinde ca grădina ta să arate cât mai bine!

 

 

 

Sus