Solplanet x AeroFix

Ce contracte de peste 1 miliard de lei au primariile din Bucuresti

La aproape 23 de miliarde de lei, echivalent a 4,6 miliarde de euro, se ridică valoarea estimată totală a unor mari contracte ce urmează să fie atribuite anul acesta de către primăriile din București. Este vorba de contracte de peste 1 miliard de lei fiecare.

 

 

 

Unul dintre aceste mari contracte, de 1,33 miliarde lei, este pentru servicii de întocmire documentații tehnico-economice necesare implementării proiectelor.

Între cele mai mari contracte ale primăriilor se mai regăsește cel al Sectorului 2 pentru amenajarea spațiilor verzi publice și cel al Municipiului București pentru reabilitarea liniilor de tramvai.

Sectorul 3 are trei contracte de peste 1 miliard de lei fiecare

Primăria Sectorului 3 are în derulare trei proceduri de achiziție publică de peste 1 miliard de lei fiecare. Totalul se ridică la peste 8,15 miliarde lei, echivalentul a aproape 1,65 miliarde de euro, fără TVA. Finanțarea este ”din alte fonduri”.

Ofertele pentru atribuirea acestor contracte sunt în etapa de evaluare financiară. Pentru două contracte, ofertele urmează să fie evaluate până la finele lunii iunie iar pentru al treilea contract până la sfârșitul lunii septembrie.

Cele trei contracte sunt:

Renovarea integrată (consolidare seismică și renovare energetică moderată) și Renovare energetică moderată sau aprofundată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – blocuri de locuințe, valoare estimată – peste 4,52 miliarde lei fără TVA. Au fost depuse șapte oferte.

Lucrări de creștere a eficienței energetice la blocurile de locuințe valoare estimată – peste 2,22 miliarde lei, fără TVA. Au fost depuse șase oferte.

Lucrări de extindere a clădirilor publice – grădinițe, școli, licee, clădiri administrative (Execuție), valoare estimată – peste 1,4 miliarde lei fără TVA. Au fost depuse cinci oferte.

Situatii particulare privind autorizarea pentru securitate la incendiu

Sectorul 4 va plăti aproape 2,27 miliarde de euro în acorduri cadru

Finanțarea marilor contracte ce urmează să fie atribuite anul acesta de către Primăria Sectorului 4 se va face din fonduri europene (Planul Național de Redresare și Reziliență, Programul Operațional Regional, Programul Sănătate, Programul Transport, alte fonduri europene ce vor fi identificate), precum și din bugetul local și alte surse legal constituite, după cum precizează autoritatea contractantă.

Cele trei contracte sunt:

Acord-cadru Regenerare, modernizare (reabilitare) și mentenanță zone urbane, cu o valoare maximă estimată de peste 6,98 miliarde lei fără TVA.

Ofertele pot fi depuse până pe 24 iulie a.c.

Acord-cadru Lucrări de întreținere, mentenanță la instalații și sisteme, reparații, inclusiv reparații capitale și lucrări de construire la clădirile aflate în administrarea Sectorului 4, cu valoarea maximă estimată de peste 2,9 miliarde lei, fără TVA.

Cele patru oferte primite de autoritatea contractantă sunt în evaluare financiară până pe 6 septembrie.

Servicii de întocmire documentații tehnico-economice necesare implementării proiectelor, cu valoare estimată de peste 1,33 miliarde lei fără TVA.

Data limită pentru depunerea ofertelor a fost 23 iunie.

Totalul acestor contracte se ridică la o valoare maximă estimată de 11,23 miliarde lei, echivalent a aproape 2,27 miliarde euro.

Sectorul 2 investește în amenajarea spațiilor verzi peste 1 miliard de lei

Un contract de peste 1 miliard de lei am identificat și la Sectorul 2. Mai exact, Administrația Domeniului Public Sector 2 a lansat licitația pentru atribuirea contractului de întreținere și amenajare a spațiilor verzi publice (5 loturi), la valoarea maximă estimată de aproape 1,53 miliarde lei, fără TVA. Cinci ofertanți concurează pentru acest contract. Ofertele sunt în evaluare calificare și tehnică până la jumătatea lunii iulie.

Municipiul București va reabilita liniile de tramvai

Cel mai mare contract al Primăriei Municipiului București, aflat în procedură de achiziție publică, are valoarea estimată de peste 1,88 miliarde lei fără TVA.

Acesta vizează servicii de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare a liniilor de tramvai pentru 15 loturi. Cele nouă oferte depuse sunt în evaluare calificare și tehnică până pe 4 septembrie.

Un contract de peste 1 miliard de lei a fost semnat anul trecut de PMB pentru reabilitarea sistemului de termoficare al municipiului București, în valoare de peste 1,17 miliarde lei fără TVA.

Sus