Oferte locuri de munca top

Catalin Visan, Concelex: ”Previzionam o crestere substantiala a cifrei de afaceri”

Cătălin Vișan director executiv al firmei de construcții Concelex

Anul acesta va fi mai bun decât cei anteriori care au fost puternic influențați de pandemie sau de începutul războiului din Ucraina, crede Cătălin Vișan, director executiv al firmei de construcții Concelex. Și menționează: ”Dacă ne uităm doar la contractele pe care le avem în execuţie şi la termenele lor de finalizare, fără a lua în calcul posibilitatea contractării unor noi proiecte, anul acesta vom fi nevoiţi să producem mai mult faţă de anul precedent. Luând în calcul acest lucru, previzionăm o creştere substanţială a cifrei de afaceri.”

Totuși, constructorii se confruntă cu lipsa de predictibilitate, care se pare că este o constantă a domeniului lor de activitate.

Începând cu fluctuația prețurilor pentru materialele de construcții, continuând cu creșterile de prețuri la energie sau combustibili, dar și cu lipsa forței de muncă și depinzând de condițiile meteorologice, de toate trebuie să se țină cont pentru a finaliza lucrările în standardul de calitate Concelex și în termenele asumate prin contracte.

”Dacă ne uităm la mulţimea licitaţiilor din piaţă, bazate pe finanţările din fonduri europene, PNRR sau bugetul de stat, estimăm că industria va menţine o evoluţie ascendentă. Pentru ca toate aceste finanţări să fie duse la bun sfârşit este, însă, nevoie de o colaborare eficientă între autorităţi şi industrie”, spune domnul Vișan.

Veștile care circulă în spațiul public în ceea ce privește eliminarea facilităților fiscale vin să confirme lipsa de predictibilitate din acest sector.

”Cei peste 1.000 de angajați beneficiază la Concelex de stabilitate, de seriozitate, de aprecierea muncii pe care o prestează. Lucrările în curs, precum și cele la care compania va începe execuția în perioada următoare, le asigură salariaților noștri stabilitate și îi determină să ia decizia de a rămâne alături de noi, dar și alături de colegii din Concelex. Orice astfel de zvon despre modificarea, despre micșorarea veniturilor, vine să destabilizeze și unii dintre ei pot lua în calcul plecarea din țară, chiar dacă veniturile nu sunt considerabil mai mari”, precizează Cătălin Vișan.

Per ansamblu, spune directorul executiv Concelex, ”ne focusăm pe a realiza lucrări de anvergură și contracte noi, iar cu experiența noastră câștigată în timp vom putea prognoza dificultățile pentru a le preveni înainte ca ele să ne afecteze direct în execuția contractelor”.

Digitalizarea facilitează planificarea și gestionarea proiectelor

Constructorul se bazează pe echipa sa de profesioniști și pe stabilitatea pe care o oferă acestora.

”De asemenea, schimbările pe care le-am făcut în cadrul Concelex aduc plus valoare activității noastre. Am introdus în companie multe procese noi, digitalizate, care ne facilitează comunicarea internă, dar și cu furnizorii și beneficiarii. Avem acces acum mult mai ușor la datele cu privire la calitatea materialelor din piață, la prețurile lor, putem să urmărim și să comparăm mult mai ușor informațiile care ajung la noi din partea furnizorilor de produse. Folosim acum o varietate de software-uri și aplicații digitale care ne facilitează planificarea și gestionarea proiectelor. Aceste instrumente permit o vizualizare mai clară a proiectelor, gestionarea sarcinilor și resurselor, permițând urmărirea facilă a progresului și comunicarea eficientă între membrii echipei”, mai spune Cătălin Vișan, directorul executiv Concelex.

Compania are în execuție lucrări de amploare, precum extinderea și modernizarea aeroporturilor „Traian Vuia” din Timișoara, „Delta Dunării” din Tulcea, cel mai mare campus studențesc din țară, de la Timișoara, Varianta Ocolitoare a Bârladului, Spitalul de Urgență și Unitatea de Primiri Urgențe din Drobeta Turnu Severin, lucrări de reabilitare termică a blocurilor în mai multe sectoare ale Bucureștiului, proiecte dedicate sectorului educațional – creșe, școli, licee sau grădinițe –, energetic (Nuclearelectrica Cernavodă) sau cultural (Catedrala Ortodoxă – Munchen/ Germania etc.).

Sus