Oferte locuri de munca top

Care sunt investitiile CJ Iasi in 2014?

Judetul Iasi va aloca pentru investitii 618,87 milioane lei in acest an, potrivit proiectului de buget publicat de Consiliul Judetean.
Investitiile vor beneficia in acest an de finantare din fonduri europene in valoare de 252,82 milioane lei. De asemenea Consiliul Judetean va primi fonduri din bugetul de stat pentru investitiile derulate in valoare de 106,4 milioane lei.
*Consiliul Judetean investeste in spitale
Totalul investitiilor in Spitalul Clinic de Urgenta „Prof. Dr. N. Olobu” vor ridica in acest an la suma de 14,6 milioane lei. Lucrarile cuprind reabilitarea cladirii spitalului, consolidarea structurii de rezistenta, reabilitarea instalatiilor electrice.
Pentru trei ambulatorii de specialitate, de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi, Spitalul de Urgenta Nicolae Oblu, Spitalul de Ostetrica si ginecologie Cuza Voda, Consiliul Judetean va investiti suma de 15,9 milioane lei.
Totodata pentru reabilitarea si modernizarea Spitalului Clinic de Urgente pentru Copii „Sfanta Maria” sunt prevazute investitii de 10,3 milioane lei.
*Dezvoltarea infrastructurii de transport ramane prioritara
Pentru sectiunea transport urmeaza sa fie alocata suma de 256,03 milioane lei.
Cele mai mari proiecte de drumuri desfasurate in acest an sunt: reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere interjudetene DJ 282C, DJ 282, DJ 282B Iasi-Botosani (70,35 milioane lei), reabilitarea si modernizarea drumului interjudetean DJ 248 Iasi-Vaslui (8,7 milioane lei).
*Lucrari majore la aeroportul Iasi
Investitiile in dezvoltarea si modernizarea RA Aeroportul Iasi se vor ridica la 167,98 milioane lei. Proiectul prevede modernizarea modulului 1 – etapa intermediara – pista 2400 m – extindere suplimentara platforma parcare aeronave si terminal de pasageri.
*Alte investitii
Pentru reabilitarea manastirii Golia (etapa I) in acest an urmeaza sa fie alocate de 16,3 milioane lei.
De asemenea pentru proiectul Transagropolis (Transfrontier Agribusiness Support) va fi alocata suma de 24 milioane lei.
Pentru consolidarea, refunctionalizarea si mansardarea monumentului istoric de pe strada Vasile Alecsandri, nr. 6 este prevazuta suma de 6,22 milioane lei.

Sus