Oferte locuri de munca top

Care este cea mai bună țesătură pentru perdele și draperii?

Orice casă locuită are cel puțin una sau două ferestre acoperite cu o perdea și draperie. Însă faptul că perdelele și draperiile sunt cele mai folosite decorațiuni pentru ferestre nu înseamnă că trebuie să fie plictisitoare. Din ce în ce mai mulți designeri de interior transformă conceptul simplu al ferestrelor într-o declarație dramatică. Totul începe cu tipul de țesătură.

De ce contează materialul?

Culoarea și modelul nu sunt cele mai importante caracteristici ale unei perdele sau draperii. Tipul de material pe care îl alegeți va avea o influență mult mai mare asupra designului general al casei dvs. – și cât de mulțumiți sunteți de alegerea dvs. – decât detalii precum stilul pliurilor sau înfrumusețările.

Pentru a vă ajuta să vedeți diferența, în acest articol am prezentat câteva informații despre țesături. Iată câteva aspecte care diferențiază cele mai bune țesături pentru perdea și draperie.

Rezistența la uzură

Durabilitatea este întotdeauna un aspect important de luat în considerare, mai ales în casele de familie. Cu cât sunt expuse perdelele și draperiile la mai multă activitate, cu atât țesătura lor trebuie să fie mai puternică. Perdelele de mătase, de exemplu, sunt susceptibile la deteriorare din cauza soarelui și la estomparea culorilor. Indiferent cât de bine aveți grija de ele, perdelele din mătase pur și simplu nu își vor păstra strălucirea.

Cea mai bună opțiune este inul pur 100% sau amestecat cu raion. Acestea sunt țesături mult mai durabile, care sunt rezistente la cute și nu se vor estompa la fel de ușor. Dacă investiți în țesături de calitate, puteți fi sigur că perdelele și draperiile au fost deja tratate pentru o durabilitate optimă. Cu toate acestea, indiferent de materialul pe care îl alegeți, veți dori să vă interesați despre cum să curățați perdelele și draperiile, pentru a le păstra aspectul ca nou și în anii următori.

Greutatea

Anumite țesături blochează mai multă lumină decât altele, pur și simplu din cauza greutății lor. Catifeaua este o țesătură cu greutate excelentă. Și, deși este posibil să doriți să încercați panourile de draperie din catifea din acest motiv, acest material este destinat să fie folosit ca țesătură de tapițerie. Același lucru este valabil și pentru chenilă; este pur și simplu prea grea pentru draperii.

Deci, care este alternativa? Țesăturile ușoare până la medii pot bloca în mod eficient lumina naturală, menținându-și în același timp fluxul ondulant. Inul pur, de exemplu, umbrește soarele, dar nu îl blochează în întregime. Pentru a regla nivelul de opacitate, ar trebui să adăugați o căptușeală de confidențialitate sau blackout.

Testul timpului

La fel ca orice piesă de investiții din casa dvs., vă așteptați ca draperia dvs. să reziste atât timp cât locuiți acolo. Nu e ideal ca proprietarii să trebuiască să cumpere draperii noi în fiecare an, motiv pentru care ar trebui să investiți doar în perdele și draperii de cea mai înaltă calitate, care vor rezista cu siguranță testului timpului.

Și nu vorbim doar despre durabilitatea lor (consultați primul punct în acest sens.) Atemporalitatea înseamnă că nu se vor estompa odată cu tendințele contemporane, ci, în schimb, se vor adapta perfect de la una la alta. Din fericire, magazinele online vă oferă o selecție vastă de perdele și draperii clasice, încât nu vă veți face niciodată griji că s-ar putea demoda.

Modul în care atârnă

Efectul de design al perdelelor și draperiilor depinde de cât de bine atârnă din locul în care sunt montate. Dacă materialul este prea ușor, este posibil ca perdelele să nu își păstreze forma. Pe de altă parte, o țesătură prea grea ca textură poate crea cu ușurință o pliere neuniformă și ar putea cauza camera să pară dezordonată. Desigur, măsurarea ferestrelor și identificarea dimensiunilor ideale pentru perdele, draperii și feronerie va determina în cele din urmă modul în care atârnă aceste. Dar, după aceste măsurători inițiale, modul în care arată perdelele și draperiile dvs. depinde în mare măsură de țesătura în sine.

Bumbacul este o alegere solidă. Este o țesătură foarte puternică, care arată moale și curgătoare când este atârnată la ferestrele dvs. Sau ați putea alege o țesătură complet sintetică, deoarece este atât accesibilă, cât și durabilă. Pentru a obține un aspect mai natural, cea mai bună alegere este un in sau un amestec de in. Inul vă oferă echilibrul perfect dintre ondulat și croit, făcându-l cea mai bună țesătură pentru perdelele și draperiile tradiționale și contemporane, deopotrivă.

Sus