Oferte locuri de munca top

Carbunele activat este o tehnica consacrata si deosebit de eficienta in purificarea apei.

Pentru eliminarea bacteriilor, a virusurilor, ciupercilor, metalelor grele sau a altor mcroorganisme care se gasesc in apa de la robinet, majoritatea dintre noi avem acasa montate unul sau mai multe sisteme de filtrare apa. In functie de rezultatele testului de laborator din apa preluata din locuinta noastra, de cat de dura este ea, aceste aparate de purificare apa pot functiona prin intermediul procedurii de osmoza inversa, cu ajutorul carbunelui activat, etc.

Sistemul de filtrare apa cu carbune activ este unul dintre cele mai eficiente tehnologii la ora actuala, atat in Romania cat si in strainatate, dupa cum relateaza cei de la Bei-apa.ro.

Carbunele activat de cea mai buna calitate se obtine in mod artifical, din coaja uscata a nucilor de cocos si are numeroase beneficii pentru functionarea in parametri normali al organelor din corpul nostru.

Aparatele de purificare apa cu carbuni activi pot modifica gustul si mirosul apei potabile care vine din statiile de tratare pe tevile ruginite, vechi, neschimbate din perioada comunista. In plus, filtrarea apei de la robinet prin intermediul acestui aparat de curatare apa, elimina agentii de dezinfectie si alti chimici precum insecticide, ierbicide, hidrocarburi, clor, benzen etc.

Operatiunea de filtrare apa cu carbuni activi poarta denumirea stiintifica de – adsorbtia substantelor organice din apa – datorita faptului ca in unele cazuri carbunele activat poate elimina chiar si pana la 1500 mp / gram din substantele organice care se gasesc in apa de la robinet. De altfel, mai trebuie stiut ca carbunele activ poate fi obtinut nu numai din cojile nucii de cocos, ci si din lemn, turba sau carbune. Cel mai intalnit produs ramane insa carbunele activat granular, acesta fiind obtinut prin macinarea materiei prime.

Exista mai multe tipuri de carbuni activi:

  1. Carbunii medicinali care ajuta la tratarea supradozelor, dupa indigestia sau intoxicatiile de orice fel;
  2. Carbunele pulbere activ utilizat in general in industria chimica pentru curatarea metalelor;
  3. Carbunele activ format sau impregnat folosit, in general, pentru purificarea aerului sau la eliminarea halogenilor, utilizandu-se la aparatele de aer conditionat sau la filtrele tigarilor;
  4. Carbunii activi bloc utilizati in aparatele de filtrare apa si care ajuta la eliminarea contaminantilor din apa de la robinet dar si a unor sedimente in functie de filtru de carbuni activi cu o finete de pana la 5 microni pe care il utilizeaza sistemul de filtrare apa;
  5. Carbunele granular activ, acesta din urma fiind cel mai important produs care se foloseste in operatiune de filtrare apa, eliminand cu succes clorul sau ozonul, bacteriile, substantele organice si alte sedimente in functie de modelul aparatului de purificat apa cu carbunele activat dar si de cati microni au filtrele de carbuni activi din sistem.

Daca vrei sa fii una dintre multe persoanele care beneficiaza deja de o apa pura fara gust si miros ciudat de clor este absolut obligatoriu sa detii un sistem de filtrare apa cu carbune activ, acesta putand fi utilizat la scara larga, atat in aplicatii rezidentiale cat si in cele comerciale sau industriale.

Sus