Oferte locuri de munca top

Campus pentru invatamant profesional si tehnic din fonduri europene

La sediul ADR Centru din Alba Iulia a fost semnat contractul pentru finantarea proiectului de construire a campusului profesional si tehnic din Arieseni. Proiectul are o valoare estimata la 18 milioane de lei, din care 12 milioane sunt finantare nerambursabila prin POR.
Din fondurile proiectului se va realiza imbunatatirea domeniilor de pregatire profesionala prin patru specializari profesionale si tehnice in domeniul prelucrarii lemnului, in cel al industriei alimentare, dar si in specializari pentru HoReCa.
Vor fi achizitionate echipamente scolare pentru dotarea scolii la standarde europene si se vor construi atelierele necesare specializarilor profesionale. Se va renova sala de sport, se vor crea noi facilitati in campus, prin amenajarea cantinei si imbunatatirea conditiilor de cazare pentru elevi, urmand a fi create spatii de cazare profesori.
Tot din bugetul proiectului s-au prevazut fonduri pentru finalizarea lucrarii de interventie asupra cladirii caminului de elevi si pentru finalizarea lucrarii de interventie asupra cladirii cantinei, precum si a retelei de utilitati, lucrari incepute inca din 2006.
Acest proiect este cel mai mare din mediul rural, pe domeniul destinat infrastructurii de educatie, de la nivelul intregii regiuni Centru. Pana in prezent 17 proiecte in valoare de 18 milioane de euro au fost implementate in acest domeniu, iar principalii beneficiari sunt 10 mii de elevi si studenti care invata in 33 de unitati de invatamant, conform comunicatului ADR Centru.

Sus