Oferte locuri de munca top

Calitatea lucrărilor de arhitectură s-a menţinut în anii de criză

BienalaTimpul necesar pentru realizarea lucrărilor de arhitectură a crescut, multe proiecte având nevoie de 5 până la 7 ani să treacă de la începerea proiectării la recepţia finală. Împreună cu birocraţia administrativă a procesului de avizare şi aprobare, precum şi cu dificultăţile de finanţare şi modificările frecvente ale temei, toate acestea pun o presiune suplimentară asupra birourilor de proiectare, cu efecte negative asupra calităţii actului de creaţie, reiese din concluziile Bienalei de Arhitectură 2014, care tocmai s-a încheiat.
În cadrul celor 6 secțiuni ale BNA2014 au fost înscrise 184 de lucrări făcând obiectul creaţiei arhitecturale şi demersului urbanistic. Dintre acestea, juriul a premiat 8 lucări. De asemenea, au mai fost acordate două premii speciale şi au fost distinşi cu medalia Opera Omnia prof. Emil Barbu Popescu şi arh. Sever Niţu.
Juriul Bienalei a cosndierat că proiectele nominalizate şi premiate, deşi s-au confruntat cu fenomenele amintite mai sus, au reuşit să le depăşească fără compromisuri. Premiile secţiunilor s-au îndreptat deopotrivă către lucrări beneficiare a unor finanţări generoase, dar şi câtre lucrări cu bugete modeste.
Proiectele nominalizate şi cele premiate au fost apreciate pentru capacitatea arhitecţilor de a depăşi creativ constrângerile sitului ori, dimpotrivă, pentru potenţarea valorilor acestuia.
Bienala de Arhitectură 2014 a fost organizat de Uniunea Arhitecţilor din România în colaborare cu Universitatea de Arhitectura şi Urbanism Ion Mincu şi s-a desfăşurat în Bucureşti între 15 si 30 octombrie.

Sus