Oferte locuri de munca top

Calificari Profesionale pentru Eficienta Energetica

Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, in parteneriat cu un partener national-Fundatia Casa de Meserii a Constructorilor si doi parteneri transnationali- Scuola Edile Terni si Formedil-Ente Nazionale per la Formazione e l”Addestramento Professionale, a organziat marti, Conferinta de Lansare a proiectului european , contract POSDRU/164/2.3/S/141674, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.
Proiectul se inscrie in Axa prioritara nr. 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”, Domeniul major de interventie 2.3 „Acces si participare la formare profesionala continua”, avand o durata de implementare de 18 luni, incepand cu data de 02.05.2014.
Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea participarii la formarea profesionala continua din partea lucratorilor slab calificati sau necalificati angajati in sectorul constructiilor/materialelor pentru constructii, prin calificarea sau recalificarea acestora in ocupatii relevante pentru sectorul izolatiei termice a cladirilor.
Activitatile derulate in cadrul proiectului urmaresc:
o – Dezvoltarea si furnizarea de servicii de consiliere si orientare profesionala destinata angajatilor din sectorul constructiilor/ materialelor pentru constructii;
o – Dezvoltarea si inovarea continutului materialelor de curs, introducand elemente de eficienta energetica in diverse programe aferente sectorul constructiilor;
o – Dezvoltarea unui parteneriat transnational pentru realizarea schimbului de bune practici si experienta pe tema instruirii in domeniul cresterii eficientei energetice;
Imbunatatirea accesului la FPC pentru angajatii slab calificati sau necalificati din sectorul constructiilor/ materialelor pentru constructii din perspectiva mentinerii locurilor de munca si cresterii competitivitatii firmelor, prin corelarea cu cerintele pietei.
Grupul tinta al proiectului este format din 700 de angajati necalificati, slab calificati sau avand calificari nerelevante pentru locul de munca actual.
Principala activitate a proiectului „PROEFICIEN – Calificari Profesionale pentru Eficienta Energetica” consta in derularea de cursuri de calificare.
In urma absolvirii cursurilor, se vor obtine certificate de calificare, recunoscute de Ministerul Muncii si emise de Autoritatea Nationala pentru Calificari.
In cadrul proiectului se vor organiza doua stagii de instruire practica in Italia pentru 2 grupe de cate 10 persoane pe o durata de 5 zile, respectiv 40 ore de instruire fiecare. Stagiile, sub responsabilitatea Partenerului Scuola Edile Terni- Scoala pentru formarea profesionala a lucratorilor din sectorul constructiilor din Terni, Italia, vor reprezenta un element de motivare si premiere a cursantilor care vor atinge rezultatele cele mai bune pe parcursul implementarii instruirii in Romania.
Persoana de contact: Miu Ileana Cristina, Asistent Activitati de Implementare, Asociatia Producatorilor de Materiale pentru Constructii din Romania, Tel: 021.321.32.32, Fax: 021.321.12.36, Email: office@apmcr.org; apmcr.org@gmail.com

Sus