Oferte locuri de munca top

Bulgaria: imbunatatire a climatului de afaceri

Indicatorul climatului de business din Bulgaria a crescut cu 1,2% in martie datorita imbunatatirii situatiei din sectoarele de constructii si retail.
Fata de luna februarie in schimb s-a inregistrat climatului de afaceri a inregistrat o scadere de 1,3% din cauza aprecierilor nefavorabile a unora dintre manageri cu privire la prezenta situatie a intreprinderilor pentru care lucreaza, potrivit ultimelor informatii publicate de Institutul National de Statistica din Bulgaria.
Opiniile managerilor cu privire la activitatea de productie au inregistrat o imbunatire. Cu toate acestea mediul economic incert si cererea insuficenta sunt in continuare principali factori pusi in evidenta de antreprenorii industriali ca obstacol pentru dezvoltarea afacerilor lor. In ceea de priveste preturile de vanzare din industrie majoritatea managerilor doresc sa mentina nivelul actual al preturilor in urmatoarele trei luni.
In martie indicatorul climatului din domeniul constructiilor a crescut cu 1,5% datorita imbunatatirii asteptarilor antreprenorilor din constructii cu privire la situatia de business pe urmatoarele sase luni. Previziunile lor privind activitatea de constructii in urmatoarele 3 luni este de asemenea favorabila.
Climatul de afaceri in sectorul de retail s-a imbunatatit cu 7% fata de luna anterioara. Majoritatea retailerilor preconizeaza ca isi vor mentine preturile in urmatoarele 3 luni.

Sus