Oferte locuri de munca top

Bulgaria: costuri mai mari de constructie incepand cu 2014

Costurile de constructie vor creste cu 15% in Bulgaria pe fondul adoptarii normativelor UE cu privire la proiectarea cladirilor, a precizat Ivan Danov, ministrul bulgar pentru planificarea investitiilor, potrivit Novnite.com.
Potrivit lui Danov aplicarea eurocodurilor priveste doar structura de rezistenta a cladirilor. Asadar previziunile potrivit carora preturile de constructie vor creste cu 40% sunt exagerate.
Cea mai importanta modificare vizeaza doar grosimea incarcaturii coloanelor, care este prea mica in baza normelor actuale, de doar 25 centimetri.
Ministrul a adaugat ca grosimiea peretilor in Bulgaria era foarte mica fiind in conformitate cu un standard care a iesit din uz in Europa cu mult timp in urma.
Perioada de tranzitie pentru aplicarea eurocodurilor a expirat la finele lui 2013. Incepand cu 2014 standardele vor fi obligatorii doar pentru cladirile nou construite in urma desfasurarii procedurilor de achizitii publice. Cladirile rezidentiale vor putea fi construite in baza normelor actuale inca un an.

Sus