Urare An Nou 2024

Judetul Valcea: Buget de peste 780 mil. lei pentru sectiunea Dezvoltare

Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea

Reabilitarea și modernizarea drumurilor județene, investițiile în infrastructura de sănătate și protecție socială, reabilitarea energetică a clădirilor, precum și investițiile în colectarea și tratarea deșeurilor sunt direcțiile de alocare a bugetului din acest an al Consiliului Județean Vâlcea.

 

 

 

Bugetul total al județului este de 1,06 miliarde lei, din care secțiunea de dezvoltare are alocat circa 783,12 milioane lei.

Cele mai mari proiecte de investiții programate să demareze în acest an

Infrastructură rutieră

Reabilitare și modernizare DJ 703L Jiblea Veche (DJ703G) – Dălești – Sâmbotin – Fedeleșoiu (DJ 703F);

Reabilitare și modernizare DJ703H lim. Jud Argeș – Perișani – Titești – Boișoara – Câineni (DN7);

Modernizare DJ 676 Cerna (DJ 665) – Rugetu – Slătioara – Mogești – Gorunești – Stroești – Pojogi Cerna – Copăceni – Bondoci – Broșteni – Lăpușata – Mijați – Românești – Roșiile – Nenciulești – Țepești – Tetoiu – Cârlogani – Chirculești – Irimești (DJ643), km 0+000-74+450 și DJ 676B Glăvile (DJ 677A) – Voiculeasa – Olteanca – Chiricești – Lăpușata (DJ  676), km 14+402-17+002;

Infrastructură sănătate, învățământ, protecție socială

Reabilitarea termică a secțiilor Spitalului Județean de Urgență Vâlcea din strada Remus Bellu nr.3;

Reabilitarea, modernizarea și dotarea Centrului Andreea;

Consolidarea și reabilitarea energetică a Școlii Profesionale Speciale Bistrița, județul Vâlcea.

Utilități

Modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea și extinderea sistemului de alimentare centralizată cu energie termică în Municipiul Râmnicu Vâlcea.

Probleme în derularea contractelor

Ajustările de preț și ajustarea profitului au fost principalele probleme identificate de către reprezentații autorității contractante în derularea proiectelor de construcții.

”Pentru ajustarea prețului contractului, la proiectele în derulare, au fost identificate resurse financiare eligibile, iar pentru ajustarea profitului acesta a fost recuperat de la Antreprenori”, spun oficialii CJ Vâlcea.

Având în vedere situația din piață, Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea, crede că în selectarea celor mai potriviți contractanți ar fi de ajutor ca firmele de construcții să fie certificate tehnico-economic, așa cum este propus în noul Cod al Urbanismului și Construcțiilor.

În ceea ce privește problemele întâmpinate în decontarea facturilor către constructori, oficialul CJ Vâlcea spune că a fost folosit mecanismul cererilor de prefinanțare pentru a evita o durată mare de efectuare a plăților, durata medie fiind de 30 de zile.

Sus