Oferte locuri de munca top

Bucurestiul, locul 1 in topul Prima Casa pe judete

1656.JPG Bilantul la zi al Programului Prima Casa arata ca, in aceasta primavara, s-a inregistrat o dezvoltare accelerata, ritmul de depunere al solicitarilor de garantare crescand in ultima luna la circa 140 solicitari/zi.
De la inceputul anului 2014, numarul de garantii acordate a fost de aproximativ 9.000, iar finantarile accesate au fost in valoare de cca 310 milioane euro, cu o valoare medie a finantarii accesate de cca 35.600 euro.
In topul pe judete in functie de numarul de solicitari primite se gasesc: municipiul Bucuresti cu 28% din total, judetul Ilfov cu 7,9%, judetul Cluj cu 7,1 %, judetul Timis cu 5,9 % si, apoi, judetele Constanta, Brasov, Sibiu si Iasi cu procente mai mici.
Statistic, situatia indica preferinta pentru imobile cu 2 camere, 51% dintre solicitari, si pentru imobile cu 3 camere – 29%. Garsonierele si imobilele cu 4 camere si peste au fost solicitate de 11%, respectiv 6% dintre clienti. Majoritatea garantiilor acordate, 56%, sunt mai mici de 40.000 Euro (23% sunt peste 50.000 Euro si 19% sunt cuprinse in intervalul 40.000 – 50.000 Euro). In fine, 30% din valoarea garantiilor acordate a fost destinata achizitiei de imobile construite intre anii 2008-2014.
La nivelul anului 2014, a fost alocat deja bancilor participante in program un procent de circa 95% din cele 1,2 miliarde lei, puse la dispozitie de Guvern.
Pana la data de 27 mai 2014 Fondul National de Garantare a Creditelor (FNGCIMM) a acordat aproximativ 115.000 de garantii, contracte incheiate in perioada 2009-2014, valoarea finantarilor sustinute fiind de circa 4,4 miliarde Euro.
Dincolo de aceste cifre se ascund semnificatii mai adanci. Silvia Ciornei, presedinta FNGCIMM, zambeste: „Evident ca aceste evolutii ne bucura. Atunci cand oamenii investesc in dobandirea unei locuinte, inseamna ca exista o perspectiva optimista pentru viitor si ca evolutia pozitiva a economiei Romaniei devine vizibila si la nivelul oamenilor obisnuiti. Pentru institutia noastra, cresterea solicitarilor in Programul Prima Casa constituie un semnal de incredere ca noul inceput al FNGCIMM se plaseaza sub auspicii favorabile.”
FNGCIMM instrumenteaza programe guvernamentale destinate relansarii economice, dezvoltarii mediului de afaceri, precum si crearii si sustinerii de locuri de munca, functionand ca o societate comerciala pe actiuni, cu actionar unic statul roman.
Garantia FNGCIMM SA – IFN este de maxim 80% din valoarea imprumutului, fara a depasi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar si se emite la solicitarea institutiilor finantatoare partenere, pentru finantari aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de catre finantator.
FNGCIMM SA – IFN colaboreaza cu 30 institutii financiare in baza unor conventii de lucru. Garantia FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichida garantie, platibila in maxim 90 zile de la solicitarea de plata a finantatorului, insotita de documentatia completa, fata de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Sus