Oferte locuri de munca top

Bucuresti: Parcarea de la Intercontinental va fi gata in toamna

2115.jpg Planurile Primariei Capitalei de a fluidiza traficul si de a reda centrul orasului pietonilor prinde viata, lucrarile de reabilitare a parcarii subterane de la Intercontinental vor fi incheiate in toamna, dupa care vor demara lucrarile la parcarea de pe strada Edgar Quinet.
Parcarea de la Intercontinental, realizata in 1969, era utilizata, in mare parte, ca si garaj pentru masinile institutiilor statului si mai putin ca parcare publica. Din aceasta cauza, desi are 1.000 de locuri, accesul in aceasta parcare este dificil. In toamna acestui an, grupul Interparking, operatorul privat al acestei parcari, va finaliza lucrarile de reabilitare si reconfigurare ale acesteia, urmand ca noua parcare sa fie data complet in folosinta. (in prezent accesul este partial).
Referitor la investitiile incluse in Conceptul Integrat de Parcari din centrul orasului, primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, a declarat:
„Dupa finalizarea parcarii de la Intercontinental, vor incepe lucrarile si la Edgar Quinet, parcare care va fi realizata in parteneriat public privat. Aceasta va avea o capacitate de 370 de locuri si va fi conectata pietonal cu parcarea de la Intercontinetal. Mai avem in plan parcarea de la intersectia Str. Tonitza – str. Franceza, cu o capacitate de peste 300 de locuri, iar, in curtea din spatele spitalului Coltea, vom construi o alta parcare destinata atat personalului medical, cat si publicului. Urmeaza, tot in zona centrala, si parcarile de la Sala Palatului, Dorobanti si Charles de Gaulle.”
Centrul Bucurestiului ofera peste 6.500 de locuri de parcare, mai mult decat alte orase importante din europa, precizeaza reprezentantii primariei Capitalei. Cele doua parcari subterane, Universitate si Intercontinental (care este in curs de reabilitare), pun la dispozitia soferilor in jur de 1400 de locuri, mai sunt si parcarile de la Unirea si Cocor, cu aproximativ 1100 de locuri, iar pe strada sunt alte 4.200 de parcari. In Bruxelles, de exemplu, exista 4000 de locuri, in centrul Vienei sunt 2.300 de locuri de parcare, iar in Barcelona in jur de 5.000.

Sus