Oferte locuri de munca top

Brokerul imobiliar, factor cheie în stabilirea valorii unei proprietăți

              Costel Alecu

Piața imobiliară și, în special, sectorul rezidențial se găsește pe un trend crescător, iar achizițiile sunt influențate de tot mai multe aspecte, ceea ce constituie o reală provocare pentru consultantul din domeniu.

„Pe fondul sporirii veniturilor din anul trecut, precum și al diversificării produselor bancare destinate creditării, sectorul rezidențial va înregistra și în lunile următoare o creștere semnificativă”, anticipează Costel Alecu, Managing Partner al Romtor Real Estate.

„Pentru un broker imobiliar provocarea este să poată oferi clientului proprietatea care să întrunească cât mai multe dintre criteriile de selecție ale acestuia. Dacă cei care aleg un apartament la bloc o fac pentru facilitățile urbane (parcuri, restaurante, teatre, spectacole, acces la mijloacele de transport), cei care preferă o casă în afara orașului își doresc un confort și o intimitate sporite. Vilele din interiorul orașului reprezintă un alt segment din ce în ce mai solicitat, iar în portofoliul Romtor Real Estate există numeroase oferte de acest gen, acestea fiind o achiziție foarte bună, în principal pentru investiție” mai explică Costel Alecu.

Profesionalismul brokerului și o bună cunoaștere a pieței sunt determinante în cazul ofertelor destinate segmentului investițional, unde sunt necesare calcule care să determine rentabilitatea unei proprietăți. Criteriile cele mai importante de care trebuie să se țină cont în alegerea unei proprietăți pentru investiție sunt: zona, starea construcției, veniturile din închiriere și compartimentarea.

Sus