Oferte locuri de munca top

BRD, plafon nou de 320 de milioane de lei pentru Prima Casa

Plafonul de garantare BRD Groupe Societe Generale pentru credite in cadrul programului Prima Casa va fi de 320 de milioane de lei. Astfel banca va putea acorda credite „Prima Casa” in valoare totala de 640 de milioane de lei.
De la trecerea la creditarea exclusiv in moneda nationala si pana in prezent, banca a acordat, in cadrul programului Prima Casa, credite in valoare de 360 milioane lei. Cele mai multe dintre acestea au fost contractate de clienti din Bucuresti (30%), restul de 70% fiind acordate clientilor din toate judetele tarii. Cota de piata a bancii in programul Prima Casa in lei este de 33%, in timp ce cota calculata de la inceputul programului, din anul 2009, este de 28%.

Valoarea medie a unui imprumut „Prima Casa” in lei se ridica la aproximativ 147.000 RON. Din punctul de vedere al grupelor de varsta in care se incadreaza beneficiarii imprumuturilor „Prima Casa”, cei mai numerosi sunt clientii cu varste sub 30 de ani (50%). 27% dintre beneficiari au intre 31 si 35 de ani, iar 23% au varste ce depasesc 35 de ani. Cel mai tanar beneficiar are varsta de 21 de ani, iar cel mai varstnic are 66 de ani.
58% dintre titularii programului sunt barbati, iar 42%, femei. Portretul titularului de credit „Prima Casa” in lei este : barbat in varsta de 32 de ani din Bucuresti.

Dupa criteriul numarului creditelor acordate, topul primelor 10 judete din tara este compus din: Iasi, Timis, Brasov, Cluj, Constanta, Sibiu, Prahova, Mures, Galati, Arges.

Repartizarea pe zone geografice scoate in evidenta zona de vest a tarii (Transilvania, Banat, Crisana, Maramures), cu 32% dintre credite, urmata de Bucuresti, cu 30% din credite, Muntenia (exclusiv Bucuresti), cu 24% si Moldova, cu 14%.

Sus